Programma AVS Schoolleiderscongres ‘Samen maken we school’ bekend

Schrijf je snel in met vroegboekkorting

Als schooldirecteur ben je continu aan het bouwen, ontwikkelen en vernieuwen. Maar dat kan je niet alleen! Door samen te werken met je team en externe partners, door de verbinding op te zoeken, kan je het onderwijs écht versterken. ‘Samen maken we school’ is dan ook niet voor niets het thema van het AVS Schoolleiderscongres 2023 op 17 maart in DeFabrique in Utrecht.

In dit historische fabriekspand waar ‘maken’ centraal staat, gaan we de handen uit de mouwen steken om jouw leiderschap te laten vlammen en het onderwijs nog leuker en beter te maken. Meld je vandaag nog aan met vroegboekkorting. Samen bouwen we aan beter onderwijs, aan sterke relaties, inspirerend leiderschap en geweldige samenwerkingen. 

Ook dit jaar belooft het weer een inspirerend en afwisselend programma te worden. Keynotesprekers zijn gelukscoach en performer Richard de Hoop en neuropsycholoog prof. Margriet Sitskoorn. Deelnemers kunnen kiezen uit een twintigtal sessies en praattafels, met sprekers als Eva Knies over strategisch HR, Erwin Bomans over digitale innovaties en Eva Naaijkens over evidence informed werken. Andere onderwerpen die aan bod komen gaan o.a. over innovatieve technologie, ethisch schoolleiderschap, Passend onderwijs en oplossingen voor het lerarentekort. Nieuw dit jaar zijn de zogenaamde netwerktafels waar deelnemers met elkaar en een expert in gesprek kunnen gaan over thema’s als ‘internationalisering’, ‘kansengelijkheid’, ‘communicatietechnieken’ en ‘duurzaamheid’.

Daarnaast is er een doorlopende informatiemarkt waar diverse onderwijsorganisaties zich presenteren. Het inhoudelijk deel van het congres wordt afgesloten met een talkshow onder leiding van AVS-voorzitter Karin Straus waarin we met o.a. Margriet Sitskoorn en Paul Baan (Klassewerkplek) in gesprek gaan over een goede werksfeer, werkplezier en een veilige omgeving en andere kansen die bijdragen aan goed onderwijs voor alle kinderen.

Alle schooldirecteuren (in spe), bovenschools managers en andere in het schoolleidersvak geïnteresseerden zijn welkom. Het AVS Schoolleiderscongres staat bekend als een dag waarop schoolleiders actuele informatie verzamelen en uitwisselen, werken aan hun professionele ontwikkeling en weer energie en inspiratie opdoen voor het schoolleidersvak.

Schrijf je snel in.

Meer informatie over het AVS Schoolleiderscongres