Als schoolleider speel je een cruciale rol in het realiseren van goed onderwijs en in het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap. Blijven leren is noodzakelijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ontwikkeling van je school!

Praktische informatie

 • Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

  Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

  Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

  Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

  Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

 • Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

  Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

 • Hoe zit het met de certificering van het aanbod van de AVS Academie door het Schoolleidersregister VO?

  Zodra de criteria bekend zijn legt de AVS Academie haar professionaliseringsaanbod voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs gefaseerd aan de commissie certificering van het Schoolleidersregister VO voor. Via onze website houden wij je graag op de hoogte van de ‘beoordelingsstatus’ van ons professionaliseringsaanbod in relatie tot de eisen voor basis- en herregistratie. Vanzelfsprekend kan je daarover ook altijd zelf contact met ons opnemen. De door de AVS Academie uitgegeven certificaten kan je vervolgens hanteren bij de invoer van uw gegevens bij het Schoolleidersregister VO.

 • Hoe zit het met de geheimhouding bij de AVS Academie?

  Alle informatie (zowel mondeling als schriftelijk) die door deelnemers tijdens de door AVS Academie verzorgde professionaliseringsactiviteiten wordt verstrekt, zal als vertrouwelijk door ons opleidingsinstituut worden behandeld. Dit geldt voor al onze betrokken medewerkers en (externe) docenten.

 • Hoe zit het met studiematerialen van de AVS Academie?

  Je ontvangt de benodigde studiematerialen in principe bij de start van de opleiding of training. De materialen zijn na de training jouw eigendom.

Wat doet de AVS Academie?

Bij Academie hebben we een mooi aanbod aan opleidingen, leergangen en trainingen. Een doorlopende leerlijn voor startende directeuren en clusterdirecteuren, het middenkader en ervaren schoolleiders. Veel van deze leergangen en trainingen kunnen ook incompany gegeven worden. Ook het aanpassen van een leergang of training naar jouw wensen is mogelijk. Wij verzorgen dan ook het certificeringstraject bij het Schoolleidersregister PO voor je.

Wil je advies bij het maken van een persoonlijke keuze, een intern professionaliseringstraject of een op maat gemaakte leergang of training? Klik dan op Opleidingsadvies aan de rechter bovenzijde en gebruik de keuzehulp of vraag advies aan één van onze programmamanagers. We nemen graag contact met je op!

Laat je inspireren!

 • AVS is toch dé vakvereniging

  Ze verliet de Koninklijke Landmacht om van betekenis te zijn in het onderwijs. Wie geeft haar ongelijk! Willemien Vermaning startte als leerkracht, maar is nu alweer heel wat jaren schooldirecteur. Een prachtig vak waarin ze zich wil blijven ontwikkelen. Reden om verdieping te zoeken bij onze academie in de opleiding Vakbekwaam Schoolleider van AVS. “Je…

Opleidingsbrochure

Als schoolleider sta je er elke dag weer voor je leerlingen, je leraren en je school. AVS Academie staat er voor jou. Om je in je kracht te zetten, om je beter te maken dan je al was en om ervoor te zorgen dat jij dag in, dag uit doet (en blijft doen) waar je zo goed in bent: geweldig onderwijs maken. Blijf leren, blijf groeien. Sla je vleugels uit! Ontdek het professionaliseringsaanbod van 2023.

Groeien? Dát doe je zelf! Hopelijk helpt deze Inspiratiegids van AVS Academie je op weg.

Gedragscode NRTO

Keurmerk NRTO

De AVS Academie hanteert de NRTO gedragscode.

Meer informatie
Algemene voorwaarden

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).