Wat zijn peilingen?

AVS wil weten hoe jij over belangrijke onderwijskwesties denkt of wat je vindt van de positie van schooldirecteuren. Daarom houden we peilingen. Zo onderzoeken we wat er leeft onder schoolleiders. Dat doen we al jaren én met groot succes. Want veel van onze leden vullen die peilingen in. Het is belangrijk dat je dit blijft doen (of gaat doen als je nog niet meer deed). Hoe meer leidinggevenden in het onderwijs deelnemen aan zo’n peiling, hoe meer impact AVS kan maken. Op die manier gebruiken wij jouw stem  om invloed uit te oefenen op bijvoorbeeld het gewenste onderwijsbeleid. Laat dus van je horen, laat je stem gelden.

Formatie 2023-2024

AVS nodigt alle po-schoolleiders in Nederland uit om deel te nemen aan de jaarlijkse peiling over de formatie tijdens de start van het schooljaar. Vorig jaar had 58 procent van de deelnemers aan onze peiling de formatie volledig op orde bij de start van het schooljaar. Omdat alle scholen zijn gestart, willen we graag weten hoe het er nu voorstaat.

Recente peilingen

  • Griepgolf nekt schooldirecteur

    De griepgolf legt de angel in het onderwijs bloot. De lerarentekorten zijn al gigantisch, maar door de griepgolf heeft bijna de helft van het aantal schooldirecteuren nóg meer moeite om de bezetting op hun school rond te krijgen. Dat blijkt uit een peiling van AVS, waaraan 669 schoolleiders deze week meewerkten. De forse personeelstekorten in het onderwijs geven directeuren enorme kopzorgen, aldus AVS-voorzitter Karin Straus. “Zij moeten elke dag opnieuw dat gat zien te dichten en staan...

  • Regionale aanpak personeelstekort? Laat je mening horen!

    Sinds december is er een griepepidemie die Nederland teistert, die volgens experts nog niet over haar hoogtepunt heen is. Nu de scholen weer begonnen zijn, wordt er gevreesd voor grote problemen door de griepgolf, boven op de personeelsproblemen die er sowieso al waren. De minister heeft onlangs aangekondigd toe te willen werken naar duurzame regionale samenwerking om het personeelstekort in het onderwijs aan te pakken. Is dat een oplossing? Laat je mening horen en vul onze peiling in. De...

Hoe doe ik mee aan peilingen?

Werkwijze

Afhankelijk van de onderzoeksvraag benadert AVS schoolleiders. Je ontvangt maximaal tien keer per jaar per mail een korte enquête met stellingen en vragen.

Dienstverlening verbeteren

We informeren en bevragen je als deelnemer aan de peiling ook over de activiteiten, producten en diensten van de AVS. Door jouw deelname aan de enquête kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.

Meedoen

Wanneer je e-mail adres bij ons bekend is, ontvang je automatisch de enquête. Is dat nog niet het geval maar wil je ook je stem laten horen? Via Mijn AVS kun je je e-mailadres wijzigen of toevoegen. Je kan ook contact opnemen met onze ledenadministratie via telefoonnummer 030-236 10 10 of mail: ledenadministratie@avs.nl.