Kom erbij, sluit je aan

Nu je hier toch bent: waarom geen lid worden van AVS?

Wat levert je dat op? Te veel om op te noemen uiteraard. Maar laten we een poging wagen: AVS is de enige academie en vakvereniging in Nederland, die opkomt voor (aankomende) schoolleiders en andere leidinggevenden in het funderend onderwijs. Wij zijn er om jou! Om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling, je positie te verstevigen aan de cao-tafel, je stem te laten klinken in de politiek, je leiderschap kracht in te blazen, met je te sparren als je vragen hebt (helpdesk) en je bij te staan met juridische ondersteuning als je in een arbeidsconflict belandt. Daarnaast is AVS een echte verbinder, die schoolleiders samenbrengt. Want juist in dat sámen schuilt de magie. Op school is er immers maar één zoals jij, maar bij AVS vind je collega-directeuren die precies begrijpen voor welke uitdagingen je staat.

Concreet: AVS zet schoolleiders in positie. Maar om dat te kunnen blijven doen, hebben we jóú nodig. Dus ontdek welk lidmaatschap bij je past en meld je vandaag nog aan als nieuw lid. En ga maar vast klaarstaan bij de brievenbus, want voor je het weet ploft KADER, het vakblad voor schoolleiders van AVS, op je deurmat.

.


.

Kennismaken met AVS?

Misschien overweeg je lid te worden, maar wil je AVS eerst beter leren kennen. Dat kan! Maak kennis met onze producten en diensten via een verkort lidmaatschap van 6 maanden.

Inbegrepen in dit lidmaatschap:

 • KADER
 • Helpdesk ondersteuning

Wat betaal ik voor mijn lidmaatschap?

Lidmaatschap Persoonlijk deel Managementdeel*
Kennismakingslidmaatschap € 75
Regulier lidmaatschap € 212 € 323
Andere leidinggevenden € 353
Bijzonder lidmaatschap € 103

* De school of het bestuur betaalt in de meeste gevallen het managementdeel.

Regulier lidmaatschap

Dit lidmaatschap is geschikt voor (adjunct-) directeuren, teamleider, bovenschools manager of meerscholen directeur werkzaam in het primair onderwijs.

Inbegrepen in dit lidmaatschap:

 • KADER
 • Helpdesk ondersteuning
 • Juridische ondersteuning
 • Korting op AVS producten en diensten

* exclusief het managementdeel. De school of het bestuur betaalt in de meeste gevallen het managementdeel.

CAO-onderhandelingen

Andere leidinggevenden

Dit lidmaatschap is voor interim-schoolleiders die zzp-er zijn, voor statutair bestuurders van po, vo en/of mbo organisaties, voor alle leidinggevenden in het vo, mbo en ook voor leidinggevenden werkzaam vanuit een samenwerkingsverband.

Inbegrepen in dit lidmaatschap:

 • KADER
 • Helpdesk ondersteuning
 • Juridische ondersteuning
 • Korting op AVS producten en diensten

Voorwaarden

Zodra je lid wordt van AVS ga je akkoord met onze voorwaarden.

Vragen? Meer informatie?

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het lidmaatschap. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met de ledenadministratie via 030-2361010 of ledenadministratie@avs.nl.

Bijzonder lidmaatschap

Ben je nog geen schoolleider? Als schoolleider werkzaam in het buitenland? Of ben je postactief? Dan is dit lidmaatschap voor jou!

Inbegrepen in dit lidmaatschap:

 • KADER*
 • Korting op AVS producten en diensten

*Schoolleiders in het buitenland ontvangen een digitale versie.

Veel gestelde vragen over het lidmaatschap

 • Voorwaarden en privacyverklaring

  Lees onze voorwaarden

  Downloads

 • Hoe is mijn contributie opgebouwd?

  AVS houdt zich bezig met het behartigen van jouw belangen in het maatschappelijke veld. Wij vertegenwoordigen de stem van de schoolleider in Nederland aan de cao-tafel, in de politiek en we in gesprek met belangrijke spelers in de onderwijssector. We komen echter niet alleen op voor de collectieve belangen van leidinggevenden in het funderend onderwijs, wij versterken ook de positie van individuele schoolleiders.

  Om die reden splitst AVS de kosten van lidmaatschap op in twee delen:

  • het persoonlijke deel
  • het managementdeel

  Wat valt er onder het persoonlijke deel?
  Met het persoonlijk deel van de contributie bekostigt AVS alle zaken die voor jou individueel bedoeld zijn of die je persoonlijke positie versterken. Denk aan belangenbehartiging aan de cao-tafel, het voeren van DGO bij een fusie en juridische ondersteuning. Daarnaast bekostig je met dit deel diensten, waarvan je alleen als lid van profiteert. Je kunt bijvoorbeeld alleen als lid een beroep doen op de AVS Helpdesk en alleen leden krijgen het vakblad KADER in de bus. Ook netwerkbijeenkomsten worden betaald vanuit dit persoonlijke deel.

  Wat valt er onder het managementdeel?
  Van een sterke, inspirerende directeur profiteert niet alleen die éne school, maar de hele organisatie en uiteindelijk zelfs de hele samenleving. Daarom kun je een deel van de kosten voor lidmaatschap in rekening brengen bij je school. Dankzij deze bekostiging kunnen we als AVS onze maatschappelijke missie ‘sterke schoolleiders zorgen voor sterke scholen’ in de praktijk brengen. Om een krachtige, vitale beroepsgroep te realiseren gaan we om tafel met belangrijke spelers in het onderwijsveld om beleid te realiseren die de schooldirecteur ten goede komt. We helpen schoolleiders zich te professionaliseren en onderzoeken hoe we directeuren in hun kracht zetten bijvoorbeeld met het oog op werkgeluk. Met een groeiend tekort aan schoolleiders moet we zo veel mogelijk mensen voor het vak behouden.

 • Wat betaal ik aan contributie?

  De contributie voor AVS Lidmaatschap bestaat uit twee delen: een persoonlijk deel voor jouw individuele en collectieve belangenbehartiging en een managementdeel voor beroepsondersteuning. Deze kosten kun je in rekening brengen bij de school. Als de organisatie dit managementdeel niet wil betalen, komt het voor eigen rekening. Voor ieder deel ontvang je een aparte factuur.

  De kosten voor elke lidmaatschapsvorm zie je in dit overzicht

 • Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen

  Het lidmaatschap gaat direct in en wordt zonder schriftelijke opzegging steeds automatisch verlengd. Opzeggen van het lidmaatschap van de Algemene Vereniging Schoolleiders kan één keer per jaar, per 1 augustus met een opzegtermijn van 1 maand (uiterlijk 30 juni) met vermelding van de reden tot opzegging. Restitutie van het lidmaatschapsgeld is niet mogelijk.

  Opzeggen dient persoonlijk, per e-mail (ledenadministratie@avs.nl) of schriftelijk en ondertekend per post (AVS, t.a.v. de ledenadministratie, postbus 1003, 3500 BA Utrecht) te geschieden.
  Wij streven ernaar om de opzegging binnen 2 weken te verwerken en u ontvangt van ons altijd een bevestiging zodat u weet dat wij het verwerkt hebben.

 • Ik ga met pensioen of verander van functie

  Wanneer je met pensioen (of FPU, VUT, WAO) gaat of van functie verandert, is het mogelijk jouw lidmaatschap om te zetten.

  Met pensioen (of FPU, VUT, WAO) gaan: mogelijkheid tot bijzonder lidmaatschap.

  Neem contact op met de AVS voor meer informatie over de mogelijkheden: 030-2361010 of ledenadministratie@avs.nl.

 • Ik wil mijn adreswijziging doorgeven

  Je kan je adreswijziging doorgeven via mijn.avs.nl (inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord).

 • Hoe kan ik een deel van mijn contributie terugvragen?

  Je kunt in aanmerking komen voor fiscale verrekening van de contributie (teruggave vakbondscontributie), door uiterlijk 1 november een verklaring in te leveren bij de werkgever, die verplicht is aan de regeling mee te werken.

  Je kunt hiervoor onderstaande verklaring gebruiken:

  Vakbondscontributie aanvraagformulier PO

  Vakbondscontributie aanvraagformulier VO