Je horizon verbreden, inspiratie opdoen over de grens, ideeën uitwisselen met schoolleiders in binnen- en buitenland. Een studie- en netwerkreis naar het buitenland met AVS is een unieke, avontuurlijke ervaring! Tijdens de reizen ontstaat er binnen de groep vaak een sfeer, die je de gelegenheid geeft je eigen situatie te relativeren. Je kunt even afstand nemen van je eigen schoolorganisatie en je laten onderdompelen in een andere cultuur. Hoe zit het schoolsysteem van collega’s in het buitenland in elkaar? Hoe gaan zij met veranderingen om? Wat zijn de etnografische contexten en de opvoedingsidealen? Een leerrijke en inspirerende ervaring!

Al ruim 25 jaar biedt AVS een reizenprogramma aan specifiek afgestemd op onderwijsprofessionals. Door de grote ervaring en kennis van het onderwijs in het buitenland kan AVS een gevarieerd aanbod presenteren. Talrijke collega’s uit het basis- en voortgezet onderwijs gingen je voor, van besturen, (bovenschools of adjunct-)directeuren en leraren tot intern begeleiders, leerlingbegeleiders, bouwcoördinatoren en andere belangstellenden. De groepen hebben een maximale grootte.

Onze studiereizen zijn voor 60 punten geaccrediteerd bij het Schoolleidersregister PO

Amerika: New York & Boston


Het Amerikaanse onderwijssysteem is weliswaar heel anders dan het Nederlandse, maar kent toch ook vergelijkbare problemen. Vooral op het gebied van kansengelijkheid en burgerschap hebben scholen in Boston en New York een interessante visie.

20 t/m 27 januari 2024

Canada

Tijdens de AVS Studiereis gaan Nederlandse schoolleiders in gesprek met onderwijsexperts en gastsprekers uit Ontario over actuele onderwijsonderwerpen en -trends. Welke aanpak werkt goed op de Canadese scholen?

Wordt dit jaar niet aangeboden

Ierland

Onze Ierse collega’s zijn, volgens de staat van het onderwijs van 2022, een voorbeeld als het gaat om duurzame verbetering van het onderwijs. Er is flink geïnvesteerd in het versterken van de vakinhoudelijke en didactische expertise van leraren en schoolleiders.

Nederland

Wil jij een studiereis in eigen land maken en ontdekken hoe andere scholen werken? We nemen je graag mee op pad naar scholen die een ‘schoolvoorbeeld’ zijn en van wie elke directeur wel wat kan leren. Je bent weg van de dagelijkse routine, je doet nieuwe inspiratie op én slaapt ’s avonds gewoon thuis in je eigen bed. Heerlijk toch?

Twee bijeenkomsten en vier praktijkdagen tussen
25 maart t/m 11 november 2024

Finland - Rovaniemi

Tijdens deze studiereis onderzoeken we hoe de constante kwaliteit van het Finse onderwijs tot stand is gekomen en waardoor deze de laatste tijd onder druk is komen te staan.

De Noordse Driehoek

Deze reis biedt je de mogelijkheid om te ontdekken hoe in de drie noordelijkste landen van Europa beleidsmakers en schoolleiders voortdurend werken aan verbetering van de kwaliteit van onderwijs en aan vernieuwing en aanpassing aan de eisen van de 21ste eeuw.

24 t/m 30 maart 2024

Studiereis Noordse Driehoek

Amerika: Washington DC

Wil je meer te weten komen over ouderbetrokkenheid? Reis dan met AVS mee naar Washington DC. Zie en leer tijdens deze reis hoe je van de school een gemeenschap maakt, waarin school en ouders zich samen verantwoordelijk voelen voor de ontwikkeling van de kinderen en  zich óók verantwoordelijk voor elkaar voelen. Ontdek de kracht van verbinding.

6 t/m 13 april 2024

Zweden

Stap tijdens deze reis in de onderwijswereld van Zweden. Ontdek dat er in dit land veel aandacht is voor thematisch onderwijs. Wist je dat Zweedse scholen veel belang hechten aan veiligheid en dat streven naar een goede samenhang tussen kind, school en familie. Wat kun jij daarvan opsteken voor jouw school?

13 t/m 17 mei 2024

Denemarken

Doe tijdens de AVS Studiereis naar Denemarken veel nieuwe inspiratie op. Neem een voorbeeld aan de Deense kindercentra voor kinderen van zes tot zestien jaar, waar onderwijs en vrijetijdsbesteding naadloos op elkaar aansluiten. Ontdek hoe leraren en social educators samen verantwoordelijk dragen voor onderwijs en opvoeding

10 t/m 14 juni 2024

IJsland

Hoe bereiden de scholen kinderen voor op een modern leven dat zich ook buiten het eiland afspeelt, terwijl traditionele waarden en isolement de basis van het dagelijkse leven vormen? Schoolbezoeken in Reykjavik en in kleine dorpen en excursies mogelijk.

5 t/m 11 november 2023

Londen

Wil je jezelf oriënteren op inclusiever onderwijs? In Newham, regio Londen, gaan nog maar van 0,5 procent van de leerlingen naar het speciaal onderwijs (tegenover vijf procent gemiddeld in Nederland!). Hoe krijgen ze dat voor elkaar?

17 t/m 21 juni 2024

"Bij ons is alles soms zo vanzelfsprekend. Dit leidde tot reflectie en verbondenheid en het opnieuw nadenken over onze visie en doelen"

Wendy ten Bookum, beleidsmedewerker Onderwijs en kwaliteitszorg bij Stichting Meer Primair

Team Internationalisering

Resi van der Coer
Reisleider
Mylène Vroegop
Programma assistent

“Het is fijn dat je op zo’n reis je collega’s beter leert kennen. Je leert hoe andere scholen van onze Stichting dingen aanpakken”

Wouter Groot Lipman, leerkracht Sint Jozefschool in Wijhe

Veelgestelde vragen over de studiereizen

 • Waar kan ik terecht met vragen over een reis?

  Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Resi van der Coer, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.

 • Wanneer gaat een reis niet door?

  Bij onvoldoende inschrijving kan een reis door de AVS geannuleerd worden; het is
  mogelijk dat de AVS dezelfde reis op een andere datum aan de aangemelde
  deelnemers aanbiedt, waarbij het dan aan de deelnemers vrij is om hier al dan niet op
  in te gaan.

 • Kan ik mijn reis annuleren?

  Ja je kunt je reis annuleren. Wel zijn er kosten aan verbonden.

  Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de administratie voor de
  reizen (reizen@avs.nl), waarbij als annuleringsdatum geldt de datum waarop de
  annulering bij de AVS binnenkomt. De kosten verbonden aan de annulering zijn:

  • Bij annulering tot twee maanden voor de datum van vertrek: betaal je 10
   procent van de reissom
  • Bij annulering tot een maand voor vertrek: betaal je 50 procent van de
   reissom;
  • Bij annulering binnen een maand voor vertrek: geen restitutie; wel kan de
   deelnemer zich laten vervangen door een collega.