Je horizon verbreden, inspiratie opdoen over de grens, ideeën uitwisselen met schoolleiders in binnen- en buitenland. Een studie- en netwerkreis naar het buitenland met AVS is een unieke, avontuurlijke ervaring! Tijdens de reizen ontstaat er binnen de groep vaak een sfeer, die je de gelegenheid geeft je eigen situatie te relativeren. Je kunt even afstand nemen van je eigen schoolorganisatie en je laten onderdompelen in een andere cultuur. Hoe zit het schoolsysteem van collega’s in het buitenland in elkaar? Hoe gaan zij met veranderingen om? Wat zijn de etnografische contexten en de opvoedingsidealen? Een leerrijke en inspirerende ervaring!

Al ruim 25 jaar biedt AVS een reizenprogramma aan specifiek afgestemd op onderwijsprofessionals. Door de grote ervaring en kennis van het onderwijs in het buitenland kan AVS een gevarieerd aanbod presenteren. Talrijke collega’s uit het basis- en voortgezet onderwijs gingen je voor, van besturen, (bovenschools of adjunct-)directeuren en leraren tot intern begeleiders, leerlingbegeleiders, bouwcoördinatoren en andere belangstellenden. De groepen hebben een maximale grootte.

Onze studiereizen zijn voor 60 punten geaccrediteerd bij het Schoolleidersregister PO

Londen

Wil je jezelf oriënteren op inclusiever onderwijs? In Newham, regio Londen, gaan nog maar van 0,5 procent van de leerlingen naar het speciaal onderwijs (tegenover vijf procent gemiddeld in Nederland!). Hoe krijgen ze dat voor elkaar?

24 t/m 28 maart 2025

Washington DC

Wil je meer te weten komen over ouderbetrokkenheid? Reis dan met AVS mee naar Washington DC. Zie en leer tijdens deze reis hoe je van de school een gemeenschap maakt, waarin school en ouders zich samen verantwoordelijk voelen voor de ontwikkeling van de kinderen en  zich óók verantwoordelijk voor elkaar voelen. Ontdek de kracht van verbinding.

6 t/m 12 april 2025

IJsland

Hoe bereiden de scholen kinderen voor op een modern leven dat zich ook buiten het eiland afspeelt, terwijl traditionele waarden en isolement de basis van het dagelijkse leven vormen? Schoolbezoeken in Reykjavik en in kleine dorpen en excursies mogelijk.

3 t/m 9 november 2024

Ierland

Onze Ierse collega’s zijn, volgens de staat van het onderwijs van 2022, een voorbeeld als het gaat om duurzame verbetering van het onderwijs. Er is flink geïnvesteerd in het versterken van de vakinhoudelijke en didactische expertise van leraren en schoolleiders.

18 t/m 23 mei 2025

Nederland

Wil jij een studiereis in eigen land maken en ontdekken hoe andere scholen werken? We nemen je graag mee op pad naar scholen die een ‘schoolvoorbeeld’ zijn en van wie elke directeur wel wat kan leren. Je bent weg van de dagelijkse routine, je doet nieuwe inspiratie op én slaapt ’s avonds gewoon thuis in je eigen bed. Heerlijk toch?

Data wordt gepland voor 2025

Denemarken

Doe tijdens de AVS Studiereis naar Denemarken veel nieuwe inspiratie op. Neem een voorbeeld aan de Deense kindercentra voor kinderen van zes tot zestien jaar, waar onderwijs en vrijetijdsbesteding naadloos op elkaar aansluiten. Ontdek hoe leraren en social educators samen verantwoordelijk dragen voor onderwijs en opvoeding

24 t/m 29 november 2024

Sint-Maarten

Stap uit je comfortzone en laat je inspireren door de unieke onderwijsomgeving van Sint-Maarten tijdens onze opwindende studiereis! Als schoolleider krijg je de kans om te verkennen hoe tweetalig onderwijs, een interculturele samenleving en inclusief onderwijs hand in hand gaan op dit prachtige eiland.

7 t/m 15 maart 2025

New York & Boston


Het Amerikaanse onderwijssysteem is weliswaar heel anders dan het Nederlandse, maar kent toch ook vergelijkbare problemen. Vooral op het gebied van kansengelijkheid en burgerschap hebben scholen in Boston en New York een interessante visie.

19 t/m 25 januari 2025

Canada

Tijdens de AVS Studiereis gaan Nederlandse schoolleiders in gesprek met onderwijsexperts en gastsprekers uit Ontario over actuele onderwijsonderwerpen en -trends. Welke aanpak werkt goed op de Canadese scholen?

1 t/m 9 februari 2025

De Noordse Driehoek

Deze reis biedt je de mogelijkheid om te ontdekken hoe in de drie noordelijkste landen van Europa beleidsmakers en schoolleiders voortdurend werken aan verbetering van de kwaliteit van onderwijs en aan vernieuwing en aanpassing aan de eisen van de 21ste eeuw.

30 maart t/m 5 april 2025

Studiereis Noordse Driehoek

Uitgelicht artikel

‘Ik wil schoolleiders laten shinen’

Van alle collega’s is zij, als het goed is, het minst vaak op kantoor. Of het nou naar Boston, IJsland of Sint Maarten is: Resi van der Coer, programma-manager internationalisering en mentoring, neemt regelmatig schoolleiders de grens mee over op studiereis. “Als ik het vuur voor het onderwijs weer in hun ogen zie terugkeren, is mijn missie geslaagd.”

Over onderwijs in Estland

Estland als voorbeeld om Nederlands onderwijs uit slop te trekken: ‘Zelfstandigheid van leraar is hier cruciaal’
Uitzending van EenVandaag (17-04-2024)

"Bij ons is alles soms zo vanzelfsprekend. Dit leidde tot reflectie en verbondenheid en het opnieuw nadenken over onze visie en doelen"

Wendy ten Bookum, beleidsmedewerker Onderwijs en kwaliteitszorg bij Stichting Meer Primair

Team Internationalisering

Resi van der Coer
Programmamanager
Mylène Vroegop
Programma assistent

“Het is fijn dat je op zo’n reis je collega’s beter leert kennen. Je leert hoe andere scholen van onze Stichting dingen aanpakken”

Wouter Groot Lipman, leerkracht Sint Jozefschool in Wijhe

Veelgestelde vragen over de studiereizen

 • Waar kan ik terecht met vragen over een reis?

  Je kan je vraag stellen aan Resi van der Coer (projectleider) of aan Mylène Vroegop (programma assistent) via 030-2361010 of via reizen@avs.nl.

 • Mag AVS een reis annuleren?
  • Bij onvoldoende inschrijving kan een reis door AVS geannuleerd worden; het is mogelijk dat AVS dezelfde reis op een andere datum aan de aangemelde deelnemers aanbiedt, waarbij het dan aan de deelnemers vrij is om hier al dan niet op in te gaan.
 • Kan ik mijn inschrijving voor een reis annuleren?

  Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de administratie voor de reizen van AVS (reizen@avs.nl), waarbij als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij AVS binnenkomt. De kosten verbonden aan de annulering zijn:

  • Bij annulering meer dan zestig dagen voor de datum van vertrek: u kan kosteloos annuleren;
  • Bij annulering meer dan dertig dan voor de datum van vertrek: u betaalt 75 procent van de reissom;
  • Bij annulering op of minder dan dertig dagen voor de datum van vertrek: geen restitutie. Wel kan de deelnemer zich laten vervangen door een collega.

  Bekijk onze algemene voorwaarden.