Met een schoolleiderstekort van ruim vijftien procent kan het niet anders dan dat interimmers keihard nodig zijn. Inhuur kost echter vaak veel geld terwijl de duurzame oplossing na vertrek van de interimmer uitblijft. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen! Via de ‘interim-vindplaats’ brengt AVS vraag en aanbod van interimmers bij elkaar en er wordt toegewerkt naar een structurele invulling van de vacature.

Ik ben een interim schoolleider

Lever jouw gegevens aan zodat je vindbaar bent voor opdrachtgevers.

Als interimmer kom je over het algemeen eenvoudig aan een opdracht. Wij helpen je er toch graag bij door je de mogelijkheid te bieden je op onze ‘Interimmers-vindplaats’ te presenteren. Voorwaarde voor inschrijving is dat je lid bent van AVS èn dat je je hebt laten inspireren gedurende onze  mentoring-training. Je kan daardoor de school waar nodig klaarmaken voor een structurele oplossing en kan gefundeerd adviseren welk type schoolleider er geworven zou moeten worden. Zo werken we samen aan een reële, kwalitatief hoogstaande oplossing voor het schoolleiderstekort – met concrete stappen naar een toekomstige duurzame invulling.

Hoe werkt het? →
 • Je schrijft je in op deze pagina en geeft daarbij tevens aan akkoord te gaan met de voorwaarden
 • Een AVS-beleidsadviseur beoordeelt je inschrijving (voldoe je aan de voorwaarden?) en neemt contact met je op
 • Na akkoord van de adviseur verschijnt je profiel op onze ‘Interim-vindplaats
 • Als er interesse voor je is, dan ontvangt de AVS-beleidsadviseur bericht en brengt jullie met elkaar in contact.
 • Mocht je een opdracht hebben, dan horen we natuurlijk graag dat je niet beschikbaar bent – en ook wanneer je dat weer wèl denkt te zijn
De voorwaarden op een rijtje →

Ik zoek een interim schoolleider

Neem een kijkje in de profielen van onze leden en vind de interim schoolleider die het beste bij jouw opdracht past.

Een schoolleider-vacature vraagt soms om een interim-oplossing. Omdat er geen passende kandidaat is voor een aanstelling, omdat er spoed is bij de invulling of omdat de school in transitie is – er zijn legio redenen te bedenken. AVS helpt graag door vraag en aanbod te verbinden en kiest voor een kwalitatieve oplossing. Interim schoolleiders die op onze vindplaats zijn te vinden, staan ingeschreven bij het Schoolleidersregister PO en hebben ons mentoringprogramma  doorlopen. Daardoor kunnen ze niet alleen een optimale invulling geven aan hun rol, maar kunnen ze ook het pad naar een blijvende invulling plaveien. Interim schoolleiders van AVS hanteren een schappelijk tarief en onze vindplaats is helemaal gratis – voor alle betrokkenen. Je betaalt als onderwijsorganisatie dus geen extra kosten voor werving en selectie.

Hoe werkt het? →
 • Je bekijkt de profielen op onze ‘Interim-vindplaats’
 • Bij interesse in een interim schoolleider neem je contact op met de AVS-beleidsadviseur
 • De beleidsadviseur brengt jullie met elkaar in contact
 • AVS bemiddelt alleen, de rest is aan jezelf
 • AVS Academie levert indien gewenst advies op maat, de beleidsadviseur stemt dit met je af

Advies op maat

Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van een duurzame opvolging van een interim schoolleider, dan kan AVS je daar ook bij helpen. AVS levert advies op maat en een plan van aanpak, met bijvoorbeeld:

 • Intern opleidingstraject (kweekvijver)
 • Coaching en/ mentoring
 • Bemiddeling beschikbare kandidaten

Neem voor meer informatie contact op met Marieke van Leeuwen, programmamanager Academie: m.vanleeuwen@avs.nl

Onze beleidsadviseur

Lianne ter Steeg is beleidsadviseur Organisatie en Governance bij AVS. Zij richt zich op ontwikkelingen op het gebied van de Code Goed Bestuur, de Governance Code Onderwijs, het managementstatuut, strategisch personeelsbeleid, het functiehuis en onderwijsregio’s. Ook richt zij zich op de relatie  tussen de schoolleider en het bestuur, zij-instromers, medezeggenschap en volgt zij ontwikkelingen vanuit de politiek en het ministerie op de voet.

Contact? l.tersteeg@avs.nl of bel: 030-2361010

Samen staan we sterk!

Ons doel is het vak (nog) beter op de kaart te zetten, om zo ook het schoolleiderstekort te verminderen. Wil jij dit ook? Word dan lid van AVS. Samen staan we sterk!