Als school wordt je steeds voor nieuwe uitdagingen geplaatst. Maatschappelijke veranderingen en vragen vanuit de samenleving maken dat je rol als directeur continu aan verandering onderhevig is. De academie van AVS zet daarom hoog in op een relevant en actueel professionaliseringsaanbod voor schoolleiders. Zodat je altijd bij ons terecht kunt voor kennis, inspiratie en praktische handreikingen om invulling te geven aan je rol als leider en voor het ontwikkelen van de daarbij behorende vaardigheden. Op dit moment zijn de volgende leergangen in ontwikkeling. Laat je gegevens achter en wij geven een seintje als de inschrijving openstaat.

Leergang Coachend Leidinggeven

Er zijn voor je mensen in hun kracht en kwetsbaarheid. Ontwikkel jezelf in individuele- én in teamcoaching. Leer soepeler schakelen tussen de rollen van manager, leider en coach en word meer bewust van je eigen drijfveren, opvattingen en de effecten daarvan. Je leert in je stijl van leidinggeven en coachen beter aansluiten bij wat je teamleden nodig hebben voor het ontwikkelen van hun talenten, leren en presteren. Deze leergang heeft een herregistratiewaarde van 70 punten voor het Schoolleidersregister PO.

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Leergang Leidinggeven aan een Klassewerkplek

Wil jij directeur zijn van een school waar leraren blijven zitten en leerlingen overgaan? Je hebt het onderzoek van Klassewerkplek uitgezet in jouw team en daar de analyses van ontvangen. Nu weet je waar nog ruimte ligt om te groeien. Klaar voor het echte werk! Want hoe ga je die groei realiseren en wat vraagt dit van jou als schoolleider? Dat ontdek je tijdens de leergang Leidinggeven aan een Klassewerkplek, een unieke samenwerking van AVS Academie, Onderwijs Maak Je Samen en Klassewerkplek. Versterk je eigen leiderschap én het werkgeluk op je school: word een volwaardige Klassewerkplek. 

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Leergang Strategische bedrijfsvoering

Ben jij in control? Of wint de waan van de dag het vaker dan je lief is. Als schoolleider is het voortdurend balanceren tussen de inhoud en kwaliteit van onderwijs en wat je aan mensen en middelen beschikbaar hebt om dit te kunnen realiseren. Een gezonde en aantrekkelijke school neerzetten vraagt veel op het gebied van bedrijfsvoering. Van personeelsbeleid, goed werkgeverschap en onderwijshuisvesting tot keuzes maken in relatie tot nieuwe technologieën. Van financieel management en het acteren op veranderende demografische omstandigheden tot de relatie met belanghebbende partijen buiten de school. Des te belangrijker is het dat jij de touwtjes stevig in handen hebt en houdt. Met deze leergang krijg je grip op de bedrijfsvoering van je schoolorganisatie en weet je voortaan een goede balans te creëren tussen onderwijsprestatie en onderwijsorganisatie.

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Maatschappelijk leiderschap

Ontpop je tot maatschappelijk leider 
Wil jij je ontwikkelen tot een sterke leider die niet terugdeinst voor de uitdagingen van deze tijd? En lijkt het jou een verrijking om hierin samen op te trekken met leiders uit de publieke sector die ook impact willen maken? Dan is het persoonlijk leiderschapsprogramma Maatschappelijk Leiderschap, een unieke samenwerking tussen AVS en de Universiteit van Amsterdam (UvA), iets voor jou.  

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Opleiding Zij-instroom

Als academie zetten we ons actief in om het schoolleiderstekort terug te dringen. Daarom starten we dit voorjaar met een uniek zij-instroomtraject voor mensen die nu nog in het bedrijfsleven of elders werken en zeker te weten schooldirecteur willen worden. Je kunt het zien als een grondige, veelzijdige bijscholing, waarmee je in ras tempo door de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijs heen geloodst wordt en je kennis up-to-date brengt. Zo start je goed voorbereid met je opleiding tot schoolleider voor het funderend onderwijs. En het mooie is; deze bijscholing is naast je werk in de avonden en weekenden te volgen.  

Houd mij op de hoogte wanneer deze opleiding start