Als school wordt je steeds voor nieuwe uitdagingen geplaatst. Maatschappelijke veranderingen en vragen vanuit de samenleving maken dat je rol als directeur continu aan verandering onderhevig is. AVS Academie zet daarom hoog in op een relevant en actueel professionaliseringsaanbod voor schoolleiders. Zodat je altijd bij ons terecht kunt voor kennis, inspiratie en praktische handreikingen om invulling te geven aan je rol als leider en voor het ontwikkelen van de daarbij behorende vaardigheden. Op dit moment zijn de volgende leergangen in ontwikkeling. Laat je gegevens achter en wij geven een seintje als de inschrijving openstaat.

Leergang Coachend Leidinggeven

Als schoolleider heb je de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat je team beschikt over alles wat nodig is om het werk op school goed te doen. Daar komt ook coaching bij kijken. Hoe maak je daar werk van? Ontdek de kracht en ontwikkel de vaardigheden van coachend leidinggeven. Wanneer zet je de pet van coach op en wanneer die van leider of manager? En wat is het verschil tussen coaching van je team of een individuele medewerker? Dat en meer leer je in de leergang Coachend Leidinggeven.

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Leergang Leidinggeven aan eigentijds onderwijs

Iedere leerling heeft unieke talenten, een eigen karakter en achtergrond. Hetzelfde geldt voor je teamleden. Hoe kun jij het onderwijs zo inrichten dat het recht doet aan elk individu in de school? Gun jezelf een stevige basis om onderwijs te organiseren dat past bij deze tijd, bij jouw leerlingen, je team én bij jezelf. In deze leergang verken je hoe dit er voor jouw school uitziet en leer je hoe je met succes verandering realiseert.

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Leergang Leidinggeven aan een Klassewerkplek

Wil jij directeur zijn van een school waar leraren blijven zitten en leerlingen overgaan? Je hebt het onderzoek van Klassewerkplek uitgezet in jouw team en daar de analyses van ontvangen. Nu weet je waar nog ruimte ligt om te groeien. Klaar voor het echte werk! Want hoe ga je die groei realiseren en wat vraagt dit van jou als schoolleider? Dat ontdek je tijdens de leergang Leidinggeven aan een Klassewerkplek, een unieke samenwerking van AVS Academie, Onderwijs Maak Je Samen en Klassewerkplek. Versterk je je eigen leiderschap én het werkgeluk op je eigen school: word een volwaardige Klassewerkplek. 

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start

Leergang Onderwijsonderzoek in de lespraktijk

Onderbouwde keuzes maken voor je school aan de hand van relevante inzichten uit de wetenschap? Met evidenced informed werken, ontwikkel je onderwijs op basis van onderzoek. Dit vormt geen keurslijf, maar ondersteunt en versterkt de professionaliteit van je leerkrachten. Hoe pak je onderwijsonderzoek met je team aan? In deze leergang ga je samen met een leraar of de intern begeleider concreet aan de slag met een klein verandertraject voor jouw school waarbij je direct ook je team betrekt. Je leert wat goed onderzoek is, waar je het vindt, hoe je wetenschappelijke artikelen leest en gebruikt om samen knopen door te hakken en de kwaliteit van onderwijs te verbeteren.

Houd mij op de hoogte wanneer deze leergang start