Online proeven van onze leergangen?

Herken je dat: je wilt wel een leergang volgen, maar twijfelt of de leergang echt iets voor jou is? Dan is onze online proeverij iets voor jou! Maar ook als je wilt kennismaken met een deel van ons aanbod is dit een mooie gelegenheid. Bovendien zijn er geen kosten aan verbonden. Ook voor niet-leden. Alle leergangen zijn gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO.

Helaas zijn de proeverijen van dit seizoen allemaal al geweest. Hieronder kan je zien welke proeverijen er gegeven zijn en wat je kon verwachten. Op een aantal woensdagen en twee vrijdagen organiseerde de AVS Academie een proeverij. De proeverij werd online aangeboden. Via een korte workshop, kon je kennismaken met de docent en vragen stellen. Zo kwam je meer te weten over de inhoud van de leergang. Deelname aan de workshops was gratis.

Zit er een proeverij tussen die jou wel wat leek? Neem gerust contact op met de AVS Academie voor meer informatie over deze leergang.

Van welke leergangen kon je proeven?

Leidinggeven aan gepersonaliseerd onderwijs

Iedere leerling heeft andere talenten, een eigen karakter en achtergrond. Toch krijgt bijna iedereen dezelfde stof en lesmethoden aangeboden. Hoe kun jij het onderwijs beter afstemmen op elke individuele leerling? Gepersonaliseerd onderwijs doet recht aan verschillen tussen leerlingen en teamleden in de school!

Maak kennis met de leergang en de docenten Brigit van Rossum en Wiebe Broekema
Datum: woensdag 12 mei van 15.00 – 16.30 uur

Succesvol beïnvloeden van veranderingsprocessen

Ontdek de patronen in je team met Transactionele Analyse. Hoe zorg je ervoor dat veranderingsprocessen snel en efficiënt verlopen? Als leidinggevende kun je de onderstromen in je organisatie beïnvloeden. Leer wat er speelt in je organisatie en hoe je daar slim mee kunt omgaan.

Maak kennis met de leergang en docente Pia Umans
Datum: vrijdag 21 mei van 15.00 – 16.30 uur

Verbetercultuur

Een cultuur op school waar leren de kern is, voor iedereen. In zo’n organisatie wil jij graag leidinggeven en zo’n werkplek gun je jouw collega’s en leerlingen. In de leergang krijg je praktische handvatten om zo’n cultuur te creëren op school van ‘elke dag samen een beetje beter’ via de bewezen aanpak van stichting leerKRACHT.

Maak kennis met de leergang en de docenten Annette de Deken en Jacqueline van Zuijlen
Datum: woensdag 26 mei van 15.00 – 16.30 uur

Gespreid leiderschap

Gespreid leiderschap is dé manier om recente ontwikkelingen in je organisatie een goede plek te geven, zoals de kracht van samen leren, onderzoeken en werken aan onderwijskwaliteit en het voeren van een goede dialoog daarover. Leer wat gespreid leiderschap inhoudt en hoe je daarmee je eigen doelen en die van je organisatie kunt behalen.

Maak kennis met de leergang en de docente Brigit van Rossum
Datum: woensdag 2 juni van 15.00 – 16.30 uur

Communicatie

Weet hoe je regie voert op de communicatie in en over je school. Ouders betrekken, positief in het nieuws komen en communiceren volgens een strategisch plan: communiceren is een vak! Een vak waarvan collega’s, ouders en leerlingen verwachten dat jij dat als schoolleider perfect onder de knie hebt.

Maak kennis met de leergang en de docenten Noud Cornelissen en Roel Hoogendoorn
Datum: vrijdag 4 juni van 15.00 – 16.30 uur

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid is op het moment belangrijker dan ooit. Ben je op zoek naar praktische tools om samen met je collega’s ouderbetrokkenheid effectief en efficiënt vorm te geven? Dan is deze leergang echt iets voor jou!

Maak kennis met de leergang en de docent Peter de Vries
Datum: woensdag 9 juni van 15.00 – 16.30 uur

Interim-management, iets voor jou?

Ontdek of interim-management bij je past. Onderwijsinstellingen hebben steeds vaker behoefte aan een interim-manager. Bijvoorbeeld om een veranderproces in goede banen te leiden, een crisis te bezweren of om een leidinggevende tijdelijk te vervangen. Wil jij jezelf ontwikkelen als interim-manager? In deze leergang ontdekt je of interim-management bij je past.

Maak kennis met de leergang en de docent Tom Roetert
Datum: woensdag 16 juni van 17.00 – 18.30 uur (Let op! Afwijkende tijd)

Directeur Integraal Kindcentrum (IKC)

Als directeur van een Integraal Kindcentrum (IKC) stel je het maatschappelijk belang altijd voorop. Soms dwingen de omstandigheden je om andere keuzes te maken. Hoe geef je leiding aan een centrum waar de belangen van kinderen altijd voorop staan?

Maak kennis met de leergang en de docent Lisette Verploegen en Monique Vos.
Datum: vrijdag 18 juni van 15.00 – 16.30 uur

Positief onderwijs

De school als positieve ontwikkelplek voor iedereen. Tijdens deze leergang word je als schoolleider meegenomen op reis richting Positief Onderwijs: onderwijs in lijn met de ontwikkelingen in de huidige samenleving, waarbij de school in al haar facetten stimulerend is voor de ontwikkeling van alle betrokkenen. Welbevinden is daarbij de eerste voorwaarde.

Maak kennis met de leergang en de docenten Koos Stienstra en Bart Kloppenburg
Datum: woensdag 23 juni van 15.00 – 16.30 uur

Leidinggeven aan een lerende school

Vanuit praktijkvraagstukken werken aan je eigen professionele groei! De schoolleider is, na de leraar, de belangrijkste actor om het leren van leerlingen te stimuleren. Schoolleiders doen dat indirect. Door leiding te geven aan het leren van leraren en het ontwikkelen van een krachtige leeromgeving voor alle lerenden in de school draag je bij aan onderwijskwaliteit.

Maak kennis met de leergang en de docent Loes van Wessum
Datum: woensdag 30 juni van 15.00 – 16.30 uur

Meer informatie

Op www.avs.nl/academie/ vind je meer informatie over alle opleidingen, leergangen en trainingen van de AVS Academie.

Ook is het mogelijk bij de AVS Academie persoonlijke begeleiding te ontvangen bij jouw persoonlijke leervraag. Dat kan via coaching, mentoring en mediation.