Kracht! Dat is het thema van het 25e AVS Schoolleiderscongres dat plaatsvindt in het najaar van 2020 in het vertrouwde NBC in Nieuwegein. Voor schoolleiders dé gelegenheid om te genieten van uitdagende workshops en in gesprek te gaan over de toekomstagenda. Leer van praktijkvoorbeelden, proef aan onderzoeksresultaten, maak kennis met theorieën en ontmoet collega’s. Want bindkracht is voor velen de allerbelangrijkste reden om het AVS Schoolleiderscongres te bezoeken. Bovendien vieren we die dag het 25-jarige bestaan van de AVS door terug én vooral vooruit te kijken.

Het onderwijs is in ontwikkeling en beweging. Dat vraagt daad- en vindingskracht van schoolleiders. Innovatieve en toekomstgerichte leidinggevenden die een visie hebben op ontwikkeling, de strategische rol en positie van de schoolleider, en die van het team. De sector zoekt schoolleiders die het heft in handen nemen en met man-, slag- en innovatiekracht stappen durven te zetten. Voor de toekomst en voor de kinderen.

Schrijf je nu in voor het AVS Schoolleiderscongres!

Ontmoeten en netwerken blijven belangrijke pijlers voor het jaarlijkse AVS-congres.

Slide 1 van1

Programma

Dagindeling

Het congres biedt een breed scala aan workshops en sessies waar je bij inschrijving uit kunt kiezen. Een belangrijk deel van de dag is ingevuld met rondetafelgesprekken. Hierbij ga je, na een inspirerende inleiding van trendwatcher Farid Tabarki, met je collega-schoolleiders in gesprek over thema’s die jou als schoolleider bezighouden (zie Toekomstagenda Schoolleiders). Een moderator bewaakt het proces. Je leert van elkaar en inspireert elkaar. Ga het gesprek aan en maak nieuwe verbindingen voor de toekomst.

Bij aanmelden geef je je voorkeur aan voor een workshop en/of sessie. In de lunchtijd is er, naast onderling netwerken, de informatiemarkt bezoeken en van een heerlijke lunch genieten, ook nog gelegenheid om prikkelende pitches bij te wonen. Deze prikkelende pitches sluiten bij actuele thema’s, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven aan. In het tijdschema zie je hoe je deze dag verder kunt indelen.

AVS Congres 2020 dagprogramma

 

Veel ruimte voor netwerken

De rijk gevulde informatiemarkt, met vele voor het onderwijs relevante diensten en producten, vind je in de Grand Hall. Breng ook een bezoek aan de AVS-stand, waar je het AVS-bestuur, de ledenraadsleden en de medewerkers van de AVS kunt ontmoeten. Daar kun je ook je vragen stellen aan vertegenwoordigers van diverse AVS-commissies (commissies Duurzaam Vitaal, Onderwijs en Personeelsbeleid & arbeidsvoorwaarden). Het NBC beschikt over een vrij wifi-netwerk.

Prikkelende pitches

In de ruime lunchtijd is het mogelijk een of meerdere prikkelende pitches van nieuwe of niche organisaties te volgen in de Grand Hall (meteen links bij binnenkomst, bij de trap). In een ‘silent disco-concept’ kunnen toehoorders een koptelefoon opzetten en meeluisteren. Na de pitch kun je verder van gedachten wisselen met de betreffende spreker. Diverse thema’s vanuit de praktijk passeren de revue. Doel is elkaar te inspireren! Voor deze presentaties hoef je je niet van tevoren op te geven: het programma staat vermeld op diverse plekken in het NBC.

Toekomstagenda Schoolleiders

Wat heb jij, als schoolleider, nodig om jouw vak aantrekkelijk, beheersbaar, leuk, afwisselend en inspirerend te maken en te houden? Dat is de centrale vraag in een groot project: De Leiderschapsagenda. Schoolleiders gaan onderling het gesprek aan en delen ideeën en ontwikkelingen. Deze input vormt gezamenlijk de Toekomstagenda Schoolleiders waarmee schoolleiders meer invloed uit kunnen oefenen op het beleid. In rondetafelgesprekken verzamelen we hiervoor input. Denk mee over de toekomst van je vak!

Meest innovatieve schoolleider van het jaar 2020

Om goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en te belonen, organiseert de AVS in 2020 de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’. Leerlingen, leraren, bestuurders en andere schoolleiders konden tot 21 januari hun schoolleiders nomineren. Uit de nominaties heeft een vakjury een top 7 samengesteld, deze zijn gepubliceerd op de website en in Kader Primair. Tijdens het AVS Schoolleiderscongres op 20 maart 2020 stemmen de aanwezige schoolleiders zelf op een van de drie laatste genomineerden.

De goed gevulde informatiemarkt (in de Grand Hall) is ieder jaar weer een trekpleister.

Slide 1 van1

Workshops

Geen pagina's gevonden