Finland – Rovaniemi

Tijdens deze studiereis onderzoeken we hoe de constante kwaliteit van het Finse onderwijs tot stand is gekomen en waardoor deze de laatste tijd onder druk is komen te staan.

Het reisdoel Rovaniemi is gekozen om duidelijk te maken dat het leven op de Poolcirkel in de winter een andere aanpassing van mens en overheid vraagt dan waar wij in Nederland aan gewend zijn. Dat de Finnen daar uitstekend in slagen, wordt tijdens het bezoek heel helder.

Een van de redenen daarvoor is dat een deel van de bevolking (de Saami, de oorspronkelijke bevolking van Lapland) al eeuwenlang veel kennis heeft van de hen omringende natuur.

Wij maken kennis met schoolleiders, met vertegenwoordigers van het lokale bestuur en met medewerkers van de Universiteit van Lapland en van de lerarenopleiding die daar deel van uit maakt. Ook bezoeken we een bedrijf dat speeltoestellen voor schoolpleinen en stadsparken ontwikkelt en fabriceert, in samenwerking met Microsoft, onderzoekers van de universiteit en architecten. Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de inrichting van schoolpleinen is: ‘Optimale groei door spelen’. Tijdens de presentaties, discussies en schoolbezoeken ontdekken we de kracht van samenwerking van alle betrokkenen en hoe de Finnen gebruikmaken van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek.

Ook maken we kennis met de overweldigende winterse natuur tijdens een Laplandsafari.

Het voorlopig programma laat ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Voorafgaand aan de studiereis is er een voorbereidende bijeenkomst bij AVS waarin de focus ligt op de leervragen en je praktische informatie ontvangt. Tijdens deze bijeenkomst formuleren we onderzoeksvragen die als leidraad voor de hele reis de aandacht krijgen. Zoals tijdens schoolbezoeken en reflecties.

Na de reis is er een afsluitende bijeenkomst op een school van een van de deelnemers.

Aankomende reizen

  Meer informatie

  Data

  25 februari t/m 3 maart 2024

  Informatiebijeenkomst: 12 december 2023
  Afsluitende bijeenkomst: 4 april 2024

  Prijsindicatie

  De richtprijs voor deze reis is € 4.500,-

  e.e.a. is afhankelijk van prijsstijgingen van vluchten en hotels

  Inbegrepen

  • Heen- en terug vlucht
  • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Transfer en vervoer tijdens verblijf
  • Diners met 2 drankjes p.p.
  • Schoolbezoeken met lunch
  • Excursies
  • Informatie- en afsluitende bijeenkomst

  Exclusief

  • Toeslag éénpersoonskamer
  • Extra drankjes
  • Lunches op momenten dat er niet op scholen meegegeten kan worden

  Doelgroep

  directieleden PO/VO, interne begeleiders en overige belangstellenden