Voor de avontuurlijke schoolleider!

Kwaliteit door samenwerking, een avontuurlijke zoektocht
Hoe komt het dat de kwaliteit van het Finse onderwijs jarenlang op een hoog niveau staat en hoe wordt deze gewaarborgd voor de toekomst? Waarom is er zo’n grote maatschappelijke waardering voor het beroep van leerkracht en schoolleider in Finland?

De gedreven manier van samenwerken is een van de voorwaarden waaronder leerkrachten hun taken binnen de school optimaal kunnen uitvoeren. We maken kennis met schoolleiders, vertegenwoordigers van het lokale bestuur, medewerkers van de Faculteit Pedagogiek van de Universiteit van Lapland en de lerarenopleiding, die daar deel van uitmaakt.

Veel onderzoek is gedaan naar de leeromgeving in de scholen. De uitkomsten van dit jarenlange onderzoek zijn inmiddels op veel scholen geïmplementeerd.  Uitgangspunt hierbij is: ‘optimale groei door spelen’. Tijdens de presentaties (colleges), discussies en drie schoolbezoeken ontdekken we de kracht van samenwerking van alle betrokkenen en de nieuwste inzichten in media educatie. Ook maken we kennis met de overweldigende winterse natuur tijdens buitenactiviteiten rond het thema “Playfull learning envirement”.

Een avontuurlijke Laplandsafari staat op het programma en een bezoek aan culturele bezienswaardigheden (stadhuis en bibliotheek) in Rovaniemi. Het reisdoel Rovaniemi is gekozen om duidelijk te maken dat het leven op de Poolcirkel in de winter een andere aanpassing van mens en overheid vraagt dan hier in Nederland. Uit ons bezoek aan onder andere informatie- en studiecentrum Artikum zal blijken dat de mensen in Lapland (Saami) er uitstekend in slagen zich aan te passen aan het leefmilieu. Het voorlopige programma laat ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u onderzoeksvragen formuleren, zodat de schoolbezoeken en de discussies kunnen bijdragen aan de eigen schoolontwikkeling.

 

Vragen of meer informatie?

Resi van der Coer

Neem contact op met Resi van der Coer.

Bel 030-2361010 of mail naar reizen@avs.nl.

 

Let op! Dit is een maatwerkreis

Veelgestelde vragen over deze reis

Wanneer gaat een reis niet door?

Bij onvoldoende inschrijving kan een reis door de AVS geannuleerd worden; het is
mogelijk dat de AVS dezelfde reis op een andere datum aan de aangemelde
deelnemers aanbiedt, waarbij het dan aan de deelnemers vrij is om hier al dan niet op
in te gaan.

Kan ik mijn reis annuleren?

Ja je kunt je reis annuleren. Wel zijn er kosten aan verbonden.

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de administratie voor de
reizen (reizen@avs.nl), waarbij als annuleringsdatum geldt de datum waarop de
annulering bij de AVS binnenkomt. De kosten verbonden aan de annulering zijn:

  • Bij annulering tot twee maanden voor de datum van vertrek: betaal je 10
    procent van de reissom
  • Bij annulering tot een maand voor vertrek: betaal je 50 procent van de
    reissom;
  • Bij annulering binnen een maand voor vertrek: geen restitutie; wel kan de
    deelnemer zich laten vervangen door een collega.
Wat is een maatreis?

Voor groepen (bovenschools) directeuren, bestuurders, schoolteams en IB-ers uit het PO en VO kan de AVS studiereizen op maat organiseren. Laat je inspireren door het aanbod op deze website, wij denken graag met je mee en stellen een specifiek reisprogramma samen. Afhankelijk van de gekozen bestemming en het thema zijn reizen gedurende het hele schooljaar te realiseren, met ervaren AVS-reisleiding. Wel moet rekening gehouden worden met de vakantieperiode in de verschillende landen, die veelal afwijkt van die in Nederland. Programma en kosten leggen we na goed overleg vast. Een voorbereidende bijeenkomst op locatie voor de hele groep is vast onderdeel van het aanbod.

Waar kan ik terecht met vragen over een reis?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Resi van der Coer, tel. 030-2361010 of reizen@avs.nl.