Canada

Tijdens de AVS-studiereis gaan Nederlandse schoolleiders in gesprek met onderwijsexperts en gastsprekers uit Ontario over actuele onderwijsonderwerpen en -trends. Welke aanpak werkt goed op de Canadese scholen? Grijp je kans om te ontdekken hoe het schoolsysteem hier werkt en breid je internationale, professionele netwerk uit. Na afloop van de reis keer je terug naar huis met hernieuwde focus en leerzame praktijkervaringen die de ontwikkeling van je leerlingen nog meer stimuleren. Naast het inhoudelijke deel neem je ook deel aan diverse excursies. Zo ga je tijdens deze studiereis het prachtige centrum van Toronto verkennen. Ga je mee?

De Ontario Principals’ council
De AVS Studiereis naar Canada is mede tot stand gekomen dankzij de Ontario Principals’Council (OPC). Deze professionele vereniging bestaat uit praktiserende schooldirecteuren en adjuncten, die werkzaam zijn op scholen die door de overheid gefinancierd zijn. Net als de AVS wil ook de OPC zijn leden professionele diensten en ondersteuning bieden, die het leiderschap in het openbaar onderwijs stimuleren.

  Meer informatie

  Certificering

  Deze studiereis is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

  Professionaliseringsthema's

  • Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen
  • Persoonlijk leiderschap

  Herregistratiewaarde

  • 60 punten

  Doelgroep

  • Schoolleiders, coördinatoren (intern begeleider), bestuurders en strategische staf medewerkers.