Deze publicatie is momenteel niet te bestellen.

Het journaal, de kranten en nieuwssites besteedden het afgelopen jaar meer aandacht dan ooit aan ons pensioen. Termen als dekkingsgraad, rekenrente, indexatie vlogen ons om de oren. Voor de gemiddelde lezer ingewikkelde materie. Het zicht op pensioen roept veel vragen op, mede door de vele veranderingen die er aangekondigd zijn en de overheid die langer doorwerken wil stimuleren. Kortom, het is een lastige puzzel om de juiste keuze te maken.

Deze publicatie geeft inzicht in allerlei vragen rondom pensionering en AOW. Je kunt hierbij denken aan: – eerder stoppen met werken, en dan? – als ik werkloos ben, hoe zit het dan met mijn pensioen? – wat gebeurt er als ik langer doorwerk na mijn AOW? – hoe zit het met mijn pensioen en het opnemen van verlof? Ook geeft deze publicatie je enig inzicht in de werkwijze van het ABP en de opbouw van het pensioenfonds. Over het pensioen krijgt de AVS Helpdesk veel vragen. Dit heeft geleid tot het schrijven van deze publicatie. Deze uitgave is herzien in maart 2018.

Meer informatie

Auteur: Algemene Vereniging Schoolleiders
Verschijningsjaar: 2014 (Herziene versie maart 2018)
Uitgever: AVS
Plaats van uitgifte: Utrecht

Je kunt dit boek bestellen via Maak je eigen onderwijsboek. Neem voor vragen over je bestelling contact op met Maak je eigen onderwijsboek: info@maakjeeigenonderwijsboek.nl

Deze publicatie is momenteel niet te bestellen.

Gerelateerd nieuws

Regelingen bekostiging exploitatiekosten en gpl-bedragen 2021 – VO

Digitale Onderwijsverlatersdag zet aan tot nadenken over (vitale) leven na pensioen

Salaristabellen primair onderwijs per 1 juli 2021