Iedereen, lid of geen lid van AVS, kan zich aanmelden als mentee. Voorwaarde is dat je schoolleider in het basisonderwijs bent met maximaal vijf jaar ervaring. Je neemt graag verantwoordelijkheid over je eigen leren en wilt groeien in leiderschap. Een ervaren vakgenoot van wie je begeleiding, aanmoediging en uitdaging ontvangt, is meer dan welkom. 

Wanneer je je aanmeldt als mentee, ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en vergroot je je impact als schoolleider. Je verdiept je kennis en werkt aan je vaardigheden. Je ontdekt waar je staat in relatie tot je werkomgeving en leert omgaan met alle betrokkenen in je schoolgemeenschap. Zelfmanagement en zelfzorg zijn hierbij belangrijke thema’s. Tot slot werk je aan een strategisch effectief beleid voor jouw schoolgemeenschap en krijg je handvaten om dit te realiseren.

Het programma

De match
Het AVS mentoring-team kijkt naar de ervaring en expertise van de mentor, de ingevulde TMA en 360 graden feedback, het ontwikkelingsvraagstuk van de mentee en maakt op basis daarvan een zo goed mogelijke match tussen een ervaren en startende directeur. Hierbij wordt rekening gehouden met de context en geografische locatie. Mentor en mentee werken bij voorkeur niet onder hetzelfde bestuur. De eerste matches zullen gemaakt worden in januari 2024.

.

Het traject
Zodra de match tussen mentor en mentee gemaakt is, spreken zij af voor een eerste kennismaking. Tijdens die ontmoeting wordt in overleg een maandelijkse mentorsessie van twee uur gepland, gedurende een jaar. Tussentijdse contactmomenten worden uiteraard niet ontmoedigd. De maandelijkse ontmoetingen zijn bij voorkeur onsite. Aan het einde van het mentorjaar presenteren mentor en mentee gezamenlijk het doorlopen proces aan de mentortrainers van AVS.

Start mentoringtraject
De startbijeenkomst voor mentoren en mentee’s vindt plaats op maandag 4 maart 2024 van 12.30 – 16.00 uur in Utrecht.

Kosten

  • Deelname mentee | € 500,-
  • Optioneel | Talenten Motivatie Analyse (TMA) met uitleg en bijbehorend gesprek, € 500,-

Aanmelden als mentee