Het mentoringprogramma van AVS brengt schoolleiders uit het basisonderwijs samen als mentoren en mentee’s. Een uniek traject waarbij ervaren directeuren hun kennis en expertise inzetten om startende collega’s te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. De door AVS opgeleide en gecertificeerde mentor inspireert, ondersteunt, daagt uit en versterkt de mentee in leiderschap. Zo bouwen ze samen aan een zelfbewuste en professionele beroepsgroep van schoolleiders die van betekenis is voor de kwaliteit van onderwijs.

“Mentoring is er om professionals te ondersteunen en aan te moedigen om hun eigen leren te beheren, hun potentieel te maximaliseren, hun vaardigheden te ontwikkelen en hun prestaties te verbeteren”

Mentoring Matters, Schotland

Mentor

Je hebt jarenlang ervaring opgedaan als schoolleider in het basisonderwijs. Zonde als jouw kennis en expertise in de toekomst ook met pensioen gaan (of al zijn), zonder dat een collega-directeur daarvan heeft kunnen profiteren. Jij bent wel toe aan een nieuwe uitdaging, en wil daarbij van betekenis zijn voor het onderwijs. Onze trainers leiden jou op tot gecertificeerd mentor, zodat jij kunt bijdragen aan de professionele ontwikkeling van je startende collega.

Mentee

Jouw reis als directeur is nog maar net begonnen. Je eerste vijf jaar zitten er nog niet op, maar de uitdagingen waar je dagelijks voor staat zijn grotendeels dezelfde als die van een ervaren schoolleider. Jij neemt graag verantwoordelijkheid over je eigen leren en wilt groeien in leiderschap. Een mentor die met je oploopt en jou helpt een competente reiziger te worden is meer dan welkom.

Heb je vragen?

Resi van der Coer
Projectleider
Marieke van Leeuwen
Programmamanager

Bel 030-2361010 of mail naar netwerk@avs.nl