De AVS is lid van de European School Heads Association (ESHA), een organisatie van Europese schoolleidersorganisaties uit het primair en voortgezet onderwijs.
Doel van de ESHA is het beïnvloeden van de Europese onderwijspolitiek en de totstandbrenging van uitwisselingen tussen schoolleiders in Europa.

Als AVS-lid ben je ook lid van de ESHA. Clive Byrne is voorzitter van de ESHA en de ESHA-conferentie.
Elke twee jaar vindt de ESHA-conferentie plaats, in 2014 was dit in Dubrovnik (Kroatië), in 2016 vond de conferentie plaats in Maastricht (Nederland), in 2018 in Tallinn (Estland). In 2020 stond de conferentie gepland van 21-24 oktober op Cyprus. Deze conferentie is vanwege corona verplaatst naar 13-16 oktober 2021. Het is mogelijk om de conferentie met de AVS te bezoeken in het kader van een studiereis.

Website ESHA
De website van ESHA is www.esha.org. Hier vind je (achtergrond)artikelen, nieuws en toegang tot de kennisgemeenschappen (communities) van ESHA.

ESHA Magazine
ESHA, de Europese vereniging waarbij 21 schoolleidersverenigingen zijn aangesloten, heeft een eigen digitaal magazine, met bijdragen van buitenlandse schoolleiders. Dit `e-zine´ is te downloaden of online te lezen via www.esha.org/eshamagazine/ Via deze website is het ook mogelijk om een attendering te ontvangen per e-mail wanneer er een nieuw magazine is verschenen.