AVS is altijd op zoek naar de meest aansprekende manieren voor directeuren om zich nog verder én beter te ontwikkelen. Naast de opleidingen en trainingen zijn er ook netwerkbijeenkomsten (voor starters, schoolleiders en (bijna-)gepensioneerden), mentoring programma’s en studiereizen waar jij kunt groeien in je vak en jezelf weer kunt opladen. We hebben weer heel wat moois voor je op de agenda staan. Daar zit vast iets voor je bij!

Nieuw! AVS Mentoringprogramma

AVS start komend schooljaar met een speciaal mentoringprogramma voor leidinggevenden in het basisonderwijs. Een uniek traject waarbij ervaren directeuren opgeleid worden tot mentor en zo hun kennis en expertise kunnen inzetten om startende collega’s te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Geef samen betekenis aan ervaring. Zien we jou komend schooljaar als mentor of mentee bij AVS?

Duurzaam vitaal

Wil je betrokken blijven in het onderwijswerkveld? Wil je je persoonlijke ervaring en expertise delen? Ervaar je knelpunten in werk en functioneren in de laatste fase van je loopbaan? Dan is de commissie ‘Duurzaam Vitaal’ wellicht iets voor jou.

Duurzaam Vitaal wil een sterk netwerk vormen en opkomen voor de belangen van (toekomstige) postactieve AVS-leden. De commissie zet zich in voor diverse projecten en organiseert jaarlijkse activiteiten. Nieuw is (op kleine schaal) de ondersteuning van de AVS Helpdesk. Ook geeft ze advies aan het AVS-bestuur over diverse thema’s, zoals pensioenen en (duurzame) vitaliteit.

Contactpersoon commissie Duurzaam Vitaal: Dick Tolsma.

Startende schoolleiders

Als startend schoolleider komt er veel op je af. Het is dan fijn dat er mensen naast je staan die met je meekijken en je verder op weg helpen.

Het netwerk heeft als doel van elkaar te leren, elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen. Dit doen we via digitale en fysieke bijeenkomsten. Je kan meedenken over de invulling en wensen voor latere bijeenkomsten, tijdens deze eerste fysieke bijeenkomst of in een brainstormgroep. Ook kunnen we in deze bijeenkomsten samen kijken hoe we het beroep van schoolleider aantrekkelijk kunnen maken, zodat ook voor de toekomstige generaties de onderwijskwaliteit behouden blijft. Vragen of aanmelden voor de brainstormgroep? Mail naar netwerk@avs.nl.

Ons netwerk team

Marieke van Leeuwen
Projectleider 
Resi van der Coer
Projectleider
Mylène Vroegop
Programma assistent