Trends & Tapas: themaverkenning voor leidraden po/vo

Wat zijn op school en in de klas uitdagingen waar jij en je team graag praktische aanbevelingen voor zouden krijgen? Daarover wil het NRO en het Lerarencollectief graag met onderwijsprofessionals uit het po en vo in gesprek.  Zij organiseren daarom op 8 december van 17:00 tot 19:30 uur een Trends & Tapas-sessie in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Praat mee vanuit jouw expertise en ervaring als schoolleider en neem gerust ook een leerkracht of de intern begeleider mee.

Het NRO maakt leidraden over enkele belangrijke onderwijsthema’s. Hierin worden kennis en inzichten uit onderzoek toegankelijk en toepasbaar gemaakt voor scholen. Centraal in elke leidraad staan enkele praktische aanbevelingen om direct mee aan de slag te gaan, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Elke leidraad wordt gemaakt door een schrijfteam van wetenschappers, leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en lerarenopleiders. De input van deze Trends & Tapas-sessie wordt gebruikt voor verzamelen van potentiële onderwerpen voor nieuwe leidraden.

Programma

De Trends & Tapas-sessie start met het rangschikken van potentiële thema’s. Deze komen voort uit een online veldraadpleging. Voor welk van de thema’s zie je in jouw onderwijspraktijk het meest een behoefte aan kennis uit onderzoek? Daarna wordt per thema ingezoomd voor een verdere afbakening: welke vragen en behoeften zie je binnen een thema; welke uitdagingen ervaar je of jouw team in de praktijk? Dit alles vindt plaats in een open gesprek met elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 8 december 2022; 17.00-19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
  • Locatie: Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik
  • Doelgroep: leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs die geïnteresseerd zijn in onderwijsverbetering
  • Kosten: geen

Je kunt je tot 5 december aanmelden via onderstaande link. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Kijk voor meer informatie over de leidraden van het NRO op Onderwijskennis.nl.