Overtuig anderen met jouw verhaal

Een goed verhaal trekt de aandacht en houdt deze vast. Maar hoe overtuig je anderen van het belang van muziekonderwijs door middel van storytelling? Je leert het in de gratis webinar Why Tell Me Why van Méér Muziek in de Klas op woensdagmiddag 3 maart 2021 van 16:00 tot 16:45 uur.

Wat ga je leren?

Een goed verhaal raakt anderen en maakt nieuwsgierig. Je verhaal moet daarvoor wel goed in elkaar zitten. Als een verhaal niet authentiek is, dan sla je de plank volledig mis. Maar om een goed en persoonlijk verhaal te kunnen vertellen, moet je er wel één hebben. In de gratis webinar Why Tell Me Why leert storytelling-expert Sem Stemerding je wat een goed en persoonlijk verhaal is en hoe je jouw verhaal zo kunt inzetten dat je anderen overtuigt en aan jouw doel verbindt. Uiteraard met voorbeelden uit de praktijk. Zo schuift onder anderen directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg-Kleijkers aan om zijn verhaal te vertellen.

Verdiepende workshop op 18 maart

Op donderdagmiddag 18 maart van 16.00 tot 18.00 uur organiseren we in het verlengde van deze webinar een praktische workshop onder leiding van Sem. Schrijf je je in voor deze online workshop (via Zoom), dan krijg je na de webinar een opdracht mee. Tijdens de workshop ga je aan de slag om jouw verhaal goed en persoonlijk te maken en krijg je tips van Sem. De kosten om mee te kunnen doen aan de workshop zijn €25,-. Schrijf je op tijd in, want het aantal plekken is beperkt.

Voor wie?

De webinar en workshop zijn interessant voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, de culturele sector, het bedrijfsleven of bij een gemeente én wil leren hoe je met je eigen verhaal anderen kunt overtuigen van het belang van meer muziek in de klas.

Over de gasten

 Sem Stemerding is expert op het gebied van storytelling. Zij heeft de afgelopen jaren veel scholen, organisaties en professionals geholpen om hun verhaal te vinden, mensen hieraan te verbinden en dit verhaal te realiseren. Ze heeft gewerkt voor onder andere Sanoma Media, Rabobank Nederland, Politie Antwerpen, CultuurWerkt!, De Efteling, Natuurmonumenten en Het Imelda Ziekenhuis in België.

Dave Ensberg-Kleijkers is directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en voormalig bestuursvoorzitter van Stichting Biezonderwijs. Ook is hij ambassadeur van Méér Muziek in de Klas.