Apeldoorn, Boxtel, Stichtse Vecht, Utrecht, Zeist/De Bilt

De Inspiratietour is speciaal ontwikkeld voor schooldirecteuren uit het basisonderwijs en bestaat uit een inspiratiesessie en werksessie of muzikale workshop. Iedere schooldirecteur mag een leerkracht (in opleiding) uit zijn of haar lerarenteam meenemen.

Tijdens de inspiratiesessie laten professor Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras op een fascinerende manier zien wat muziek doet met de ontwikkeling van het kinderbrein. Na de inspiratiesessie nemen schooldirecteuren deel aan een interactieve werksessie en volgen leerkrachten een muzikale workshop. De werksessie zoomt in op het muziekonderwijs en de stappen die samen gezet kunnen worden om muziekonderwijs een plek te geven op school. In de workshop ga je onder andere op een interactief muzikaal avontuur met het collectief Raw Resonance.

Het programma is kosteloos en online te volgen via Zoom.

Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij weet als geen ander uit te leggen waarom muziek van onmisbare waarde is voor kinderen én volwassenen.Tijdens de Méér Muziek in de Klas Inspiratietour laat hij zien wat er in de hersenen gebeurt als kinderen bezig zijn met muziek en kan je live je vragen aan hem stellen. Door zijn bevlogen manier van vertellen snap je na zijn college direct waarom muziekonderwijs op geen enkele basisschool mag ontbreken.

Links