Regie, strategie en implementatie voor een succesvolle school

De maatschappij, of concreter: het ministerie, de gemeente, de ouders, de leerlingen, de omwonenden stellen steeds hogere eisen aan scholen en aan hun leiders. Soms bijna onmogelijke eisen. Het is steeds weer een balans tussen wensen van belanghebbenden, het behoud van het eigen karakter van de school en het realiseren van de eigen idealen. Maar wat zijn dat karakter en die idealen precies? Welke koers wil je als schoolleider volgen? Deze leergang helpt je om je eigen missie en die van de school helder te krijgen en van daaruit een strategie en tactiek te ontwikkelen. Een school neer te zetten met een duidelijk profiel die in alle opzichten goed georganiseerd is, een team heeft met een goede sfeer, goede contacten heeft met “de stakeholders” en daardoor succesvoller wordt.

Uitgebreide informatie

Praktische informatie

Voor wie is deze leergang bestemd?
Deze leergang is bedoeld voor schoolleiders met ambitie in het po, vo en mbo

Sector
Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar onderwijs

Hoeveel dagen duurt deze leergang?
7 eendaagsen, meerdere intervisiebijeenkomsten en 2 coachingsgesprekken

Op welke dagen?
13 oktober, 17 november, 15 december 2022, 19 januari, 16 februari, 16 maart en 25 mei 2023

Op een ander moment een leergang starten? Klik hier voor alle startdata.

Waar wordt deze leergang gegeven?
Op diverse externe locaties

Doelgroep
Schoolleiders met ambitie in het PO, VO en MBO

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

  • Bedrijfsvoering
  • Human Resource Management in het onderwijs
  • Onderwijsinrichting en schoolorganisatie
  • Verandermanagement
  • Visiegestuurd onderwijs

Herregistratiewaarde:

  • 70%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

  • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
  • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.