Weet hoe je regie voert op de communicatie in en over je school!

Ouders betrekken , positief in het nieuws komen en communiceren volgens een strategisch plan : Communiceren is een vak. Een vak waarvan collega’s, ouders en leerlingen verwachten dat jij dat als schoolleider perfect onder de knie hebt.

Uitgebreide informatie

Praktische informatie

Sector
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

Hoeveel dagen duurt deze leergang?
1 tweedaagse, 7 eendaagsen

Op welke dagen?
28 september, 30 september, 3 november, 1 december, 19 januari, 7 februari, 8 maart, 5 april,  en 17 mei 2024

Op een andere datum starten? Bekijk alle startdata.

Waar wordt de leergang gegeven?
Fletcher hotel in Amersfoort

Ervaringen

Ralph Borghart,

Ik kan deze leergang zeker aanraden voor schooldirecteuren. In deze leergang leer je alles over communiceren, bijvoorbeeld via website of sociale media, en hoe je je school in een minuut uitstekend presenteert

Ralph Borghart,
Schooldirecteur van KBS Onder de Bogen in Utrecht

Ervaringen

Arina Rook

"De leergang heeft mij geholpen om mijn leiderschap beter vorm te geven. Zaken die ik belangrijk vind, kan ik nu beter verwoorden. Ik kan beter plannen en loslaten. Je leert je vak beter uit te voeren"

Arina Rook
Schooldirecteur van OBS De Catamaran in Rotterdam
Slide 1 van 2

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

  • Educatief partnerschap
  • Onderwijsinrichting en schoolorganisatie
  • Persoonlijk leiderschap
  • Samenwerken met de regio
  • Samenwerken met het bestuur
  • Visiegestuurd onderwijs
  • Wildcard

Herregistratiewaarde:

  • 100%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Marieke van Leeuwen
Programmamanager AVS Academie

m.vanleeuwen@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

  • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
  • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl