Hoe zet je duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning in om je schoolteam toekomstbestendig te maken? Als schoolleider wil je ervoor zorgen dat je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien en er voor iedereen een passende plek is die aansluit bij de schoolvisie.

De AVS en VfPf inspireren je graag om hier stappen in te zetten met een sessie over deze thema’s. Duurzame Inzetbaarheid en Strategische Personeelsplanning.

We organiseren de sessie over deze twee onderwerpen op diverse locaties verspreid over het land. De sessie vindt plaats op dinsdagmiddag 11 en op 18 april, van 13.00 tot 17.00 uur, zodat je kunt kiezen welke datum en locatie het beste uitkomt.

Meld je nu aan

Bezig zijn met duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning; hoe pak ik dat aan als schoolleider?!

Elke inspiratiesessie bestaat uit twee delen:

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid: best een vaag begrip, maar absoluut een voorwaarde om zo lang mogelijk met plezier aan het werk te zijn. De uitdaging is om duurzame inzetbaarheid structureel te verbinden met andere thema’s, zoals de arbeidsomstandigheden en het werkplezier in de school, die een positief effect hebben op de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Maar ja, hoe pak je dat aan als schoolleider?

Deskundige adviseurs van VfPf nemen je mee in een praktische aanpak op duurzame inzetbaarheid, een gedegen plan dat aansluit bij jouw schoolvisie. Er is ook veel aandacht voor de inzetbaarheid voor jou als schoolleider en welke leiderschapsstijl wenselijk is om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.

De bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders die op zoek zijn naar (meer) inspiratie en handvatten om hun scope op het inzetbaarheidsvraagstuk te verbreden. Er is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Strategische personeelsplanning

Heb je je dreamteam in huis en is dit team klaar voor de toekomst? Of kom je tekort en heb je nog nieuwe collega’s nodig met misschien ook andere kwaliteiten? Waar haal je die nieuwe collega’s vandaan in een krappe arbeidsmarkt? Welke oplossingen zijn er te bedenken om de continuïteit en kwaliteit van de lessen voor je leerlingen te blijven borgen? Wij geven je advies en maken samen een doorkijk naar de stoelen en smoelen (met de benodigde kwaliteit) voor de 3 tot 5 jaren die voor je liggen. Dit doen we met behulp van instrumenten specifiek voor de sector PO. Je komt te weten waar er per functiegroep gaten in je toekomstige dreamteam ontstaan en aan welke knoppen je kunt draaien die naar andere scenario’s en oplossingen leiden. En je ontdekt dan ook of deze scenario’s binnen je begroting passen.

Meld je aan voor 18 april

Meld je aan voor Assen op 18 april

Meld je aan voor Zutphen op 18 april

Meld je aan voor Den Bosch op 18 april

Meld je aan voor Rotterdam op 18 april

Meld je aan voor Woerden op 18 april

Meld je aan voor Amsterdam op 18 april

Elke bijeenkomst is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een no show fee (niet komen opdagen) van 25 euro. Ben je onverwachts verhinderd? Meld het uiterlijk 2 dagen van tevoren via netwerk@avs.nl

Plaats Datum Locatie Adresgegevens locatie
Assen 18-apr People@places Assen Stationsplein 10, 9401 LB Assen
Zutphen 18-apr Fletcher Hotel Zupthen De Stoven 37, 7206 AZ Zupthen
Den Bosch 18-apr Van der Valk Hotel Nuland Rijksweg 25, 5391 LH Nuland
Rotterdam 18-apr FlexLounge Cypreslaan 3, 2908 LT Capelle a/d IJssel
Woerden 18-apr Hofclub Woerden Zaagmolenlaan 4, 3447 GS Woerden
Amsterdam 18-apr Amsterdam Art Center Donauweg 23, 1043 AJ Amsterdam

Deze bijeenkomsten vinden ook plaats op 11 april