Hoe zet je duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning in om je schoolteam toekomstbestendig te maken? Als schoolleider wil je ervoor zorgen dat je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien en er voor iedereen een passende plek is die aansluit bij de schoolvisie.

De AVS en VfPf inspireren je graag om hier stappen in te zetten met een sessie over deze thema’s. Duurzame Inzetbaarheid en Strategische Personeelsplanning.

We organiseren de sessie over deze twee onderwerpen op diverse locaties verspreid over het land. De sessie vindt plaats op dinsdagmiddag 11 en op 18 april, van 13.00 tot 17.00 uur, zodat je kunt kiezen welke datum en locatie het beste uitkomt.

Meld je nu aan

Bezig zijn met duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning; hoe pak ik dat aan als schoolleider?!

Elke inspiratiesessie bestaat uit twee delen:

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid: best een vaag begrip, maar absoluut een voorwaarde om zo lang mogelijk met plezier aan het werk te zijn. De uitdaging is om duurzame inzetbaarheid structureel te verbinden met andere thema’s, zoals de arbeidsomstandigheden en het werkplezier in de school, die een positief effect hebben op de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Maar ja, hoe pak je dat aan als schoolleider?

Deskundige adviseurs van VfPf nemen je mee in een praktische aanpak op duurzame inzetbaarheid, een gedegen plan dat aansluit bij jouw schoolvisie. Er is ook veel aandacht voor de inzetbaarheid voor jou als schoolleider en welke leiderschapsstijl wenselijk is om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.

De bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders die op zoek zijn naar (meer) inspiratie en handvatten om hun scope op het inzetbaarheidsvraagstuk te verbreden. Er is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Strategische personeelsplanning

Heb je je dreamteam in huis en is dit team klaar voor de toekomst? Of kom je tekort en heb je nog nieuwe collega’s nodig met misschien ook andere kwaliteiten? Waar haal je die nieuwe collega’s vandaan in een krappe arbeidsmarkt? Welke oplossingen zijn er te bedenken om de continuïteit en kwaliteit van de lessen voor je leerlingen te blijven borgen? Wij geven je advies en maken samen een doorkijk naar de stoelen en smoelen (met de benodigde kwaliteit) voor de 3 tot 5 jaren die voor je liggen. Dit doen we met behulp van instrumenten specifiek voor de sector PO. Je komt te weten waar er per functiegroep gaten in je toekomstige dreamteam ontstaan en aan welke knoppen je kunt draaien die naar andere scenario’s en oplossingen leiden. En je ontdekt dan ook of deze scenario’s binnen je begroting passen.

Meld je aan voor 11 april

Meld je aan voor Hengelo op 11 april

Meld je aan voor Ede op 11 april

Meld je aan voor Venlo op 11 april

Meld je aan voor Goes op 11 april

Meld je aan voor Voorschoten op 11 april

Meld je aan voor Alkmaar op 11 april

Elke bijeenkomst is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een no show fee (niet komen opdagen) van 25 euro. Ben je onverwachts verhinderd? Meld het uiterlijk 2 dagen van tevoren via netwerk@avs.nl

Plaats Datum Locatie Adresgegevens locatie
Hengelo 11-apr Van der Valk Hengelo Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo
Ede 11-apr De Fietser Akulaan 2, 6717 XN Ede
Venlo 11-apr De Maashof Maashoflaan1, 5927 PV Venlo-Boekend
Goes 11-apr Op ’t Hof Olmenstein Abbekindersezandweg 21, 4482 PS Kloetinge
Voorschoten 11-apr Tante Tokkie Veurseweg 180, 2252 AG Voorschoten
Alkmaar 11-apr Ronduit Onderwijs Havinghastraat 22, 1817 DA Alkmaar

Deze bijeenkomsten vinden ook plaats op 18 april