Op vrijdagmiddag 7 oktober gaat de eerste bijeenkomst van het nieuw opgerichte netwerk startende schoolleiders (po) van start in Utrecht. Noteer de nieuwe datum alvast in je agenda voor volgend schooljaar. Jelle van der Lugt, auteur van ‘het boek voor jonge teamleiders’, is gastspreker bij deze eerste meet-up.

Deelnemers kunnen op deze netwerkbijeenkomst een eigen casus meenemen en bespreken. Ook is er genoeg ruimte om met elkaar kennis te maken, tijdens de informele borrel.

Jelle van der Lugt vertelt hoe hij als 24-jarige teamleider werd bij het Vattenfal Solar Team van de TU Delft. Een functie waarop hij bijna niet had gesolliciteerd omdat hij twijfelde of het voldeed aan zijn eigen beeld van een assertieve en heldhaftige teamleider. Hij werd toch aangenomen en als teamleider kreeg hij de taak om met studenten een zonneauto te bouwen die tijdens een achtdaagse race in Zuid-Afrika de concurrentie moest verslaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leidinggeven aan een team? In zijn boek voor jonge teamleiders deelt Jelle zijn ervaringen en beschrijft hij de zes zekerheden die hij ontdekte om met overtuiging aan de slag te gaan als beginnend leidinggevende.

Het netwerk heeft als doel van elkaar te leren, elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen. Je kan meedenken over de precieze invulling en wensen voor latere bijeenkomsten, tijdens deze eerste meet up of in een brainstormgroep. Ook kunnen we in deze bijeenkomsten samen kijken hoe we het beroep van schoolleider aantrekkelijk kunnen maken, zodat ook voor de toekomstige generaties de onderwijskwaliteit behouden blijft.

Wil je met de AVS en je collega startende schoolleiders uit heel Nederland kennismaken?  Meld je dan direct aan, zodat je zeker bent van een plekje. Voor leden is de bijeenkomst gratis. Je kan een introducé meenemen (voor 25 euro).

Vragen of aanmelden voor de brainstormgroep? Mail jongeschoolleiders@avs.nl

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur: inloop met koffie/thee
14.00 uur: korte introductie/kennismaking
14.30 uur: inspirerende lezing door Jelle van der Lugt
15.30 uur: eigen casus bespreken in kleine groepjes
16.00 uur: plenaire terugkoppeling en afronding
16.30 uur: netwerkborrel (in het park) 18.00 uur: einde