Arbeidsmarktplatform PO organiseert in 2021 vier verschillende online kennissessies (via Teams) onder de naam Kenniscafé PO. Tijdens deze kennissessies onderzoeken de deelnemers de uitdagingen op de arbeidsmarkt waar basisscholen en medewerkers voor staan en hoe je met deze uitdagingen kunt omgaan. Coronaproof kennis uitwisselen en netwerken. Deelname aan Kenniscafé PO is kosteloos.

Eerste Kenniscafé PO: 25 maart 2021
Het eerste kenniscafé PO vindt plaats op 25 maart 2021 van 15.30 tot 16.45 uur. Het onderwerp van deze sessie is: Hoe zet je onderwijsassistenten en leraarondersteuners duurzaam in op school? Arbeidsmarktplatform PO onderzocht hoe onderwijsassistenten en leraarondersteuners in school worden ingezet. Het expertisecentrum van en voor werknemers en werkgevers in het primair onderwijs presenteert de uitkomsten van het onderzoek. Ook hoor je het verhaal van een school over hoe zij onderwijsassistenten of leraarondersteuners duurzaam inzet. Daarnaast komen onderwijsassistenten zelf aan het woord over hun rol en taken binnen de school.

Benieuwd hoe onderwijsassistenten en lerarenondersteuners in het po worden ingezet? En in hoeverre dit overeenkomst met de functieprofielen en hun wensen wat betreft loopbaan en professionele ontwikkeling? Kom dan naar het eerste Kenniscafé PO op 25 maart. Tijdens deze online sessie bespreken we de belangrijkste uitkomsten van onze verkenning naar de inzet van onderwijsassistenten en lerarenondersteuners in het PO.