10e Landelijke IKC-dag

Hoe zorgen we dat onderwijs, kinderopvang, jeugdzorg, welzijn en gemeenten gezamenlijk de beweging maken naar een inclusieve omgeving? En hoe maak je dit voor jouw organisatie concreet? Op vrijdag 29 september 2023 vindt voor de tiende keer de landelijke IKC-dag plaats. Dit jaar is de insteek IKC: integraal én inclusief, met als congrestitel: Een plek voor ieder kind.

AVS werkt als ondersteunende partner mee aan dit congres, waarin er naast diverse inhoudelijke workshops een inspirerende keynote is van Karim Amghar over inclusief onderwijs en inclusieve opvang. Hij neemt ons mee in wat dit betekent voor kansengelijkheid, en schuwt ook niet de polarisatie rondom dit onderwerp.

Deelsessies en masterclasses

Bij aanmelding maak je een keuze uit een van de tien deelsessies. Hierin delen deskundigen inzichten uit onderzoek én de praktijk. Alle soorten organisaties zijn vertegenwoordigd, van vernieuwende kindcentra tot individuele scholen, opvanglocaties, wijkregisseurs en gemeenten.

‘s Middags bieden vakexperts een verfrissende blik op het thema van de dag en op de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs en andere partners. Je maakt vooraf een keuze uit één van de drie masterclasses.

Doelgroep: Bestuurders, leidinggevenden en coördinatoren, professionals en stafmedewerkers uit de kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, jeugdhulp, welzijn, onderwijs en gemeenten.

Datum en tijdstip: Vrijdag 29 september, van 09:30 tot 16:00 uur

Kosten: 175 euro