Inspirerend, informerend en soms een tikkeltje confronterend. KADER, hét vakblad voor schoolleiders, is vernieuwd! En daar zijn we maar wat trots op. Met dit opiniemagazine, dat zes keer per jaar uitkomt, houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijs, zodat je je leiderschap kracht bij kan zetten, weet wat er speelt (en waar je recht op hebt) en ontdekt hoe andere directeuren omgaan met de uitdagingen van deze tijd. KADER is jouw stem. Als je lid bent van AVS, ontvang je vanzelf een exemplaar op de deurmat. Nog geen lid? Ga dan naar: Word lid. Of lees hieronder hoe je een abonnement afsluit.

KADER september 2023

Hebbes!
6x het lerarentekort te lijf

Wat nou gaten in je formatie? Met de wetenschap in de hand maak je jouw school onweerstaanbaar voor
nieuwe collega’s.

Nieuwe column

Zij-instromer Jonneke Reichert is als held binnengehaald bij OBS De Bijenkorf, maar voelt zich zo vlak voor haar start als directeur misschien toch een ietsepietsie minder heldhaftig…

Eigen leider

Vorig jaar nog in de schoolbanken, nu al bezig met het opzetten van een tweede school: Mert Özekici over zijn kersverse schoolleiderschap.

Controle

Terwijl scholen al jaren vragen om meer vertrouwen en autonomie, verscherpt de Inspectie van het  Onderwijs de controle. Waarom toch?

Wil je  deze editie van KADER bestellen, dat kan binnenkort. Lees hieronder meer.

Ontdek de vernieuwde KADER

Daar is ‘ie dan! KADER, het enige vakblad voor schoolleiders in Nederland, is vernieuwd. Dat hebben we natuurlijk niet zomaar gedaan. We willen jou als schoolleider nog meer inspireren en in je kracht zetten. Met de nieuwe KADER laten we ook zien dat schooldirecteur zijn écht het mooiste beroep ter wereld is. Ontdek de ijzersterke inhoud, geweldig vormgegeven in een nieuw jasje.

Preview

Durf een held te zijn

De kracht van beroepstrots
Door Irene Hemels

In het onderwijs zijn elke dag helden in actie. En nee, dat zijn  niet (alleen) de mensen die  voor de klas staan, of de  leerlingen die zich zo prachtig ontwikkelen: dat ben jij, jij en  jij. Beter bekend als ‘de  schooldirecteur’. Het afwerpen  van de onzichtbaarheidscape die veel schoolleiders dragen en ook het oppoetsen van de  beroepstrots gaan het vak een nieuw elan geven. En dat is broodnodig.

Volgende keer in KADER

Een eerlijk schoolsysteem

Als het om kansengelijkheid gaat, zijn alle ogen gericht op het onderwijs. En natúúrlijk gun je als directeur dat elk kind alle ruimte en mogelijkheden krijgt om zich optimaal (en zonder vooroordelen!) te ontwikkelen. Maar is het onderwijs wel de plek om álle maatschappelijke mistanden weg te poetsen? Nee, natuurlijk niet! Welke vraagstukken horen dan wel op het bord van de school thuis? En wat kun jij als schoolleider doen om te voorkomen dat leerlingen slachtoffer worden van onrechtvaardigheden die in het onderwijssyteem zitten? Dat en zo veel meer lees je in de editie2 van KADER, die 3 november uitkomt en waarin het draait om eerlijke ontwikkelingskansen voor elk kind.

KADER in de bus

Kan jij niet wachten om KADER te ontvangen? Er zijn drie mogelijkheden om je eigen felbegeerde exemplaar op je deurmat te krijgen:

Word lid van AVS

Leden van AVS ontvangen KADER als onderdeel van hun lidmaatschap. Wil jij ook elke twee maanden een KADER ontvangen? Word lid! Je krijgt dan niet alleen een kersvers exemplaar in de brievenbus, maar profiteert ook van alle andere voordelen die het AVS-lidmaatschap je biedt.

Neem een abonnement

Wil je wel KADER ontvangen, maar geen lid worden van AVS? Sluit dan een abonnement op KADER af. De kosten hiervoor zijn € 150,- per jaar. Daarvoor ontvang je zes nummers in je brievenbus. Vul het formulier in om een abonnement te nemen.

Bestel een los exemplaar

Binnenkort is het ook mogelijk om een losexemplaar van KADER te bestellen. Zodra dat kan, lees je het hier.

Interviewkandidaten gezocht & meer

Wil jij een keer geïnterviewd worden bijvoorbeeld voor de rubriek Zo doe ík dat? Is er een onderwerp dat we niet mogen missen in KADER? Of wil je iets anders inbrengen? Mail je suggestie dan naar de hoofdredacteur van KADER, Gebke Verhoeven:


Gebke Verhoeven
Hoofdredacteur KADER

De redactieraad

Elke editie van KADER wordt met de grootste mogelijke zorgvuldigheid gemaakt in samenwerking met een team van vaste freelance-journalisten, vormgevers en fotografen. De redactieraad is inhoudelijk nauw betrokken bij de tot standkoming van elke KADER. Hierin zitten onder meer schoolleiders van binnen en buiten AVS. Zij denken mee over welke onderwerpen relevant zijn en wat je als schoolleider nodig hebt om te groeien in je vak. Wil jij ook deelnemen aan de redactieraad, stuur dan een mailtje naar hoofdredacteur Gebke Verhoeven.

Adverteren

Elma is het bureau dat de advertentieacquisitie verzorgt voor de media-uitingen van AVS, waaronder KADER en de nieuwsbrieven. Wil jij hierin adverteren of wil je weten op welke andere manieren wij jou als adverteerder een podium kunnen bieden? Neem dan contact op met Elma Media.

AVS Media Team Tel. 0226-331686
Email. avs@elma.nl www.elma.nl