Inspirerend, informerend, eigenwijs en soms een tikkeltje confronterend. KADER is hét vakblad voor schoolleiders en daar zijn we maar wat trots op. Met dit opiniemagazine, dat zes keer per jaar uitkomt, houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijs, zodat je je leiderschap kracht bij kan zetten, weet wat er speelt (en waar je recht op hebt) en ontdekt hoe andere directeuren omgaan met de uitdagingen van deze tijd. KADER is jouw stem. Als je lid bent van AVS, ontvang je vanzelf een exemplaar op de deurmat. Nog geen lid? Ga dan naar: Word lid. Of lees hieronder hoe je een abonnement afsluit of een los exemplaar van KADER bestelt.

KADER januari 2024 Toekomstproof

School van morgen

Wat is ervoor nodig om als schoolleider
toekomstproof te worden? Drie
opleiders van schoolleiders geven je hun
visie op de toekomst van ons vak.

Kwetsbaar

Wangedrag op de werkvloer was tot
voorkort een non-issue, maar brengt
schooldirecteuren steeds vaker in een uiterst kwetsbare positie.

Elk kind zijn eigen team

Niet langer één leraar per klas, maar elke leerling een eigen onderwijsteam. Dat is misschien
wel het onderwijs van de toekomst.

Ontdek de vernieuwde KADER

Daar is ‘ie dan! KADER, het enige vakblad voor schoolleiders in Nederland, is vernieuwd. Dat hebben we natuurlijk niet zomaar gedaan. We willen jou als schoolleider nog meer inspireren en in je kracht zetten. Met de nieuwe KADER laten we ook zien dat schooldirecteur zijn écht het mooiste beroep ter wereld is. Ontdek de ijzersterke inhoud, geweldig vormgegeven in een nieuw jasje.

KADER in de bus

Kan jij niet wachten om zo’n felbgeerd exemplaar van KADER te ontvangen? Er zijn drie mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen:

Sluit een abonnement af:
Wil jij zes keer per jaar KADER thuis ontvangen? Kies dan voor een een abonnement.

Bestel een los exemplaar:

Ben je geïnteresseerd in een specifieke editie van KADER? Koop een los nummer van KADER, digitaal of gedrukt.

Lid worden (het meest voordelig!):

Aan het kopen van een los exemplaar van KADER of het nemen van een abonnement zijn uiteraard kosten verbonden. Wil jij voor een spotprijs KADER ontvangen en ben je leidinggevende in het onderwijs, dan is het voordeliger om lid te worden van AVS en te profiteren van al onze mooie voordelen en diensten. Klik snel door en word lid!

Preview

Wangedrag op de werkvloer

door Larissa Pans

Blaffende bazen, intimidaties, seksueel getinte grapjes, ongewenste aanrakingen of gekonkel. Het was allemaal al not done, maar dit soort wangedrag leidde zelden tot ontslag. Dat is anno 2024 wel anders. Als schoolleider bevind je je in een uiterst kwetsbare positie. En wie beschermt je dan? Laat je bestuurder je bungelen bij beschuldigingen vanuit het team? Dan is het goed dat AVS vierkant achter je staat met gedegen juridisch advies. Een goede reden om lid te worden.

Volgende keer in KADER

De begroting…

In de maarteditie van KADER praten we je bij over misschien wel de minst geliefde activiteit van veel directeuren: het maken van een stevige begroting  voor je school. Levert dit je nu accuut grijze haren op? Dan moet je zeker even deze KADER erbij pakken. We hebben niet alleen een lekker handig artikel voor financiële dummies, maar laten ook de noodkreet van menig schoolleider horen om nu eindelijk eens te stoppen met het subsidiecircus. Verder blijkt dat bijna alle schooldirecteuren af willen van de ‘vrijwillige’ ouderbijdrage (“het is een gedrocht”) en laten we de nieuwe cao-onderhandelaar  van AVS, Frank Koelen, vertellen wat ervoor nodig is om als schooldirecteur beter betaald te krijgen.

 

 

Interviewkandidaten gezocht & meer

Wil jij een keer geïnterviewd worden bijvoorbeeld voor de rubriek Zo doe ík dat? Is er een onderwerp dat we niet mogen missen in KADER? Of wil je iets anders inbrengen? Mail je suggestie dan naar de hoofdredacteur van KADER, Gebke Verhoeven:


Gebke Verhoeven
Hoofdredacteur KADER

De redactieraad

Elke editie van KADER wordt met de grootste mogelijke zorgvuldigheid gemaakt in samenwerking met een team van vaste freelance-journalisten, vormgevers en fotografen. De redactieraad is inhoudelijk nauw betrokken bij de tot standkoming van elke KADER. Hierin zitten onder meer schoolleiders van binnen en buiten AVS. Zij denken mee over welke onderwerpen relevant zijn en wat je als schoolleider nodig hebt om te groeien in je vak. Wil jij ook deelnemen aan de redactieraad, stuur dan een mailtje naar hoofdredacteur Gebke Verhoeven.

Adverteren

Elma is het bureau dat de advertentieacquisitie verzorgt voor de media-uitingen van AVS, waaronder KADER en de nieuwsbrieven. Wil jij hierin adverteren of wil je weten op welke andere manieren wij jou als adverteerder een podium kunnen bieden? Neem dan contact op met Elma Media.

AVS Media Team Tel. 0226-331686
Email. avs@elma.nl www.elma.nl