Inspirerend, informerend, eigenwijs en soms een tikkeltje confronterend. KADER is hét vakblad voor schoolleiders en daar zijn we maar wat trots op. Met dit opiniemagazine, dat zes keer per jaar uitkomt, houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijs, zodat je je leiderschap kracht bij kan zetten, weet wat er speelt (en waar je recht op hebt) en ontdekt hoe andere directeuren omgaan met de uitdagingen van deze tijd. KADER is jouw stem. Als je lid bent van AVS, ontvang je vanzelf een exemplaar op de deurmat. Nog geen lid? Ga dan naar: Word lid. Of lees hieronder hoe je een abonnement afsluit of een los exemplaar van KADER bestelt.

KADER mei 2024 Maatschappelijk leiderschap

Word ook een chief

Elke school verdient een totem en elk team zou moeten functioneren als een tribe. Corporate antropoloog Danielle Braun houdt een vurige betoog waarom elke schoolleider een chief zou moeten worden.

Polarisatie op school

Schoolleiders merken het overal in het land: mensen komen ook in de school steeds vaker lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat staat je als directeur te doen als polarisatie toeslaat?

Kindcentrum XXL

De school als kloppend hart van de wijk: hoever ga jij daarin? Moet een school steeds meer op een buurtcentrum gaan lijken?

Ontdek de vernieuwde KADER

Daar is ‘ie dan! KADER, het enige vakblad voor schoolleiders in Nederland, is vernieuwd. Dat hebben we natuurlijk niet zomaar gedaan. We willen jou als schoolleider nog meer inspireren en in je kracht zetten. Met de nieuwe KADER laten we ook zien dat schooldirecteur zijn écht het mooiste beroep ter wereld is. Ontdek de ijzersterke inhoud, geweldig vormgegeven in een nieuw jasje.

KADER in de bus

Kan jij niet wachten om zo’n felbgeerd exemplaar van KADER te ontvangen? Er zijn drie mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen:

Sluit een abonnement af:
Wil jij zes keer per jaar KADER thuis ontvangen? Kies dan voor een een abonnement.

Bestel een los exemplaar:

Ben je geïnteresseerd in een specifieke editie van KADER? Koop een los nummer van KADER, digitaal of gedrukt.

Lid worden (het meest voordelig!):

Aan het kopen van een los exemplaar van KADER of het nemen van een abonnement zijn uiteraard kosten verbonden. Wil jij voor een spotprijs KADER ontvangen en ben je leidinggevende in het onderwijs, dan is het voordeliger om lid te worden van AVS en te profiteren van al onze mooie voordelen en diensten. Klik snel door en word lid!

Preview

Word jij ook een maatschappelijk leider?

door Irene Hemels

Ja natúúrlijk, zorg jij ervoor dat kinderen lekker leren op je school. Uiteraard ben jij een inspirerend leider voor je team, zorg je ervoor dat de financien kloppen en dat het schoolgebouw er lekker bijstaat. Maar om optimaal onderwijs te kunnen ontwikkelen, wordt ervan de schoolleider anno 2024 (nog) meer verwacht. Je rol schuift steeds verder op naar die van een maatschappelijk leider, die met allerlei verschillende instanties binnen en buiten de school doet wat nodig is voor elke leerling. Maar praten met hulpverleners, gemeenten en andere externe partijen is vak apart. Hoe word je hier handig in?

 

Volgende keer in KADER

Oog voor talent

De meeste schoolleiders hebben één belangrijke missie: iedereen in de school te laten schitteren. Of het nou om leerlingen of je team gaat, als directeur heb je oog voor ieders talent. Aan jou de eer om op jouw school de perfecte voedingsbodem te creëren voor groei en ontwikkeling. Maar wat is daar nou precies voor nodig? Hoe leren hersenen het beste en hoe richt je op basis daarvan het ideale schoolsysteem in? Hoe voorkom je een ‘overload’ voor leerlingen en collega’s? Ofwel: hoe maak je als schoolleider stevige keuzes als er al zo veel ‘moet’ en er ook nog schoolzwemmen weer bij komt? En, worden de talenten van schoolleiders zélf wel optimaal benut bij het oplossen van de grote onderwijsvraagstukken? Dat en meer lees je deze zomer in de ‘talent-editie’ van KADER.

 

Interviewkandidaten gezocht & meer

Wil jij een keer geïnterviewd worden bijvoorbeeld voor de rubriek Zo doe ík dat? Is er een onderwerp dat we niet mogen missen in KADER? Of wil je iets anders inbrengen? Mail je suggestie dan naar de hoofdredacteur van KADER, Gebke Verhoeven:


Gebke Verhoeven
Hoofdredacteur KADER

De redactieraad

Elke editie van KADER wordt met de grootste mogelijke zorgvuldigheid gemaakt in samenwerking met een team van vaste freelance-journalisten, vormgevers en fotografen. De redactieraad is inhoudelijk nauw betrokken bij de tot standkoming van elke KADER. Hierin zitten onder meer schoolleiders van binnen en buiten AVS. Zij denken mee over welke onderwerpen relevant zijn en wat je als schoolleider nodig hebt om te groeien in je vak. Wil jij ook deelnemen aan de redactieraad, stuur dan een mailtje naar hoofdredacteur Gebke Verhoeven.

Adverteren

Elma is het bureau dat de advertentieacquisitie verzorgt voor de media-uitingen van AVS, waaronder KADER en de nieuwsbrieven. Wil jij hierin adverteren of wil je weten op welke andere manieren wij jou als adverteerder een podium kunnen bieden? Neem dan contact op met Elma Media.

AVS Media Team Tel. 0226-331686
Email. avs@elma.nl www.elma.nl