ESHA

De AVS is lid van de European School Heads Association (ESHA), een organisatie van Europese schoolleidersorganisaties uit het primair en voortgezet onderwijs.
Doel van de ESHA is het beïnvloeden van de Europese onderwijspolitiek en de totstandbrenging van uitwisselingen tussen schoolleiders in Europa.

Als AVS-lid ben je ook lid van de ESHA.

Website ESHA

De website van ESHA is www.esha.org. Hier vind je (achtergrond)artikelen, nieuws en toegang tot de kennisgemeenschappen (communities) van ESHA.

ESHA Conferentie

Elke twee jaar vindt de ESHA-conferentie plaats. Het is mogelijk om samen met de AVS via een studiereis dit evenement te bezoeken.

Geen studiereizen gevonden

ESHA Magazine

ESHA, de Europese vereniging waarbij 21 schoolleidersverenigingen zijn aangesloten, heeft een eigen digitaal magazine, met bijdragen van buitenlandse schoolleiders. Dit `e-zine´ is te downloaden of online te lezen via deze site Via deze website is het ook mogelijk om een attendering te ontvangen per e-mail wanneer er een nieuw magazine is verschenen.

Nieuws over ESHA

 • Voortvarende aanpak problemen formatie

  PERSBERICHT | Bij de start van dit schooljaar had 64 procent van de schooldirecteuren de formatie op hun basisschool helemaal rond. Dat is vergelijkbaar met vorig schooljaar. Het is en blijft een helse klus voor schooldirecteuren om elke dag alle groepen van een leerkracht te voorzien. Maar er zijn lichtpuntjes. Schoolleiders pakken de tekorten steeds voortvarender aan, onder andere door het onderwijs anders te organiseren. ...

 • Wijzigingen bekostiging VO gepubliceerd

  Elk najaar maakt de onderwijsminister in een aparte regeling de wijziging van diverse regelingen voor het voortgezet onderwijs bekend. Deze wijzigingen hebben te maken met het verlengen van regelingen en het vaststellen van nieuwe subsidieplafonds en bedragen voor het kalenderjaar 2024. ...

 • AVS Congres 2023

  Stap in de arena van het onderwijs

  Soms heb je de mentaliteit van een straatvechter nodig om het onderwijs voor elkaar te krijgen, andere keren laat je die bokshandschoenen liever thuis en trek je fluwelen handschoenen aan. Wanneer moet je koesteren en wanneer knallen? Wanneer moet je ballen hebben of juist bijval creëren? Zien we jou in de arena van het onderwijs op 15 maart 2024 bij het NBC in Nieuwegein? ...

Alle nieuwsberichten