ESHA

De AVS is lid van de European School Heads Association (ESHA), een organisatie van Europese schoolleidersorganisaties uit het primair en voortgezet onderwijs.
Doel van de ESHA is het beïnvloeden van de Europese onderwijspolitiek en de totstandbrenging van uitwisselingen tussen schoolleiders in Europa.

Als AVS-lid ben je ook lid van de ESHA.

Website ESHA

De website van ESHA is www.esha.org. Hier vind je (achtergrond)artikelen, nieuws en toegang tot de kennisgemeenschappen (communities) van ESHA.

ESHA Conferentie

Elke twee jaar vindt de ESHA-conferentie plaats. Het is mogelijk om samen met de AVS via een studiereis dit evenement te bezoeken.

Geen studiereizen gevonden

ESHA Magazine

ESHA, de Europese vereniging waarbij 21 schoolleidersverenigingen zijn aangesloten, heeft een eigen digitaal magazine, met bijdragen van buitenlandse schoolleiders. Dit `e-zine´ is te downloaden of online te lezen via deze site Via deze website is het ook mogelijk om een attendering te ontvangen per e-mail wanneer er een nieuw magazine is verschenen.

Nieuws over ESHA

 • Passend en inclusief onderwijs

  Verbeteraanpak passend onderwijs: wat is er écht nodig?

  Tweede Kamerbrief en AVS-peiling In een brief over de verbeteraanpak passend onderwijs die minister Paul en staatssecretaris Van Ooijen op 10 mei ter voorbereiding op het debat van 29 mei naar de Tweede Kamer stuurden, stellen zij dat er het afgelopen jaar op belangrijke terreinen flinke vooruitgang is geboekt. “Maar”, zo schrijven ze daarnaast, “we zijn er zeker nog niet.” Dit blijkt ook uit een peiling over dit onderwerp die AVS en de PO-Raad recentelijk deden onder...

 • Hoofdlijnenakkoord: meer zeggenschap schoolleiders

  Onderwijsplannen in hoofdlijnenakkoord 2024 PVV/VVD/NSC/BBB De afgelopen week hebben de PVV, BBB, NSC en VVD ingestemd met het door hun fractievoorzitters bereikte akkoord ‘Hoop, lef en trots’. Het nieuwe kabinet gaat op basis van het hoofdlijnenakkoord werken aan tien hoofdpunten waaronder: ‘Toegankelijke publieke voorzieningen; zorg en onderwijs’. AVS is op het eerste oog niet ontevreden met de plannen voor het onderwijs, maar moet nog zien of er voldoende financiering beschikbaar...

 • Consulenten Onderwijsregio’s gezocht

  Het projectteam van de Onderwijsregio’s is op zoek naar consulenten. Ook AVS is actief betrokken bij de vorming van de Onderwijsregio’s. Wil jij als schoolleider een bijdrage leveren aan de aanpak voor het personeelstekort in jouw regio? Je kunt tot aan de zomervakantie je interesse doorgeven. ...

Alle nieuwsberichten