Met onderwijs 
maken wij impact

Op 22 november staan de verkiezingen voor de deur. Het is verbazingwekkend dat onderwijs zo weinig aandacht krijgt in de politiek, terwijl het juist een sector is waar je enorme impact kunt maken. Het legt de cruciale basis voor iets waar de politiek zich wél intensief mee bezighoudt: bestaanszekerheid. Het oplossen van het personeelstekort in het onderwijs vereist de aanstelling van maar liefst 10.000 leerkrachten en 1200 schoolleiders! Dit vraagt om zowel blijvende aandacht vanuit de politiek als concrete langetermijnoplossingen. Erkenning, waardering, en de juiste ondersteuning zijn nu meer dan ooit essentieel.

Op deze pagina houdt AVS je op de hoogte van belangrijke politieke ontwikkelingen.

Dat omvat de standpunten van diverse partijen, uitspraken met betrekking tot het onderwijs, en het politieke engagement voor doelen en aanpak waar AVS zich volop voor inzet in aanloop naar de verkiezingen.


Verkiezingsprogramma’s onder de loep: waar is de schoolleider?

Met nog maar een krappe week tot aan de verkiezingen is zo’n 59% procent van de kiesgerechtigde mensen nog steeds zwevend. Weet jij al waar je op stemt volgende week? Ken je de verkiezingsprogramma’s en heb je scherp welke partijen ook aandacht hebben voor de schoolleider? De hoogste tijd om je er in te verdiepen! AVS helpt je daarbij.

Lees verder


De prijs van ons onderwijs

De verontrustende rapporten over de prestaties van scholieren en studenten blijven zich opstapelen, en het tekort aan onderwijsprofessionals blijft groeien, ondanks de voortdurende investeringen van de overheid. Waar gaat al dat geld naartoe? Dit moet snel onderzocht worden!

Follow the Money onderzoekt de geldsporen in het onderwijs. De pitch met de meeste stemmen wint en krijgt een journalistiek Follow the Money-onderzoek. 

Follow the Money onderzoekt de geldstromen in het onderwijs – doe mee en pitch je idee – Follow the Money – Platform voor onderzoeksjournalistiek (ftm.nl)