Zomervakantie mét cao-onderhandelingen

Stand van zaken rondom de CAO PO. Terwijl velen van jullie genieten van hun vakantie of zich bezighouden met de laatste loodjes van het schooljaar, willen we jullie informeren over de actuele ontwikkelingen rondom de cao-onderhandelingen 2023.

Beperkte loonruimte

In juni heeft het kabinet gereageerd op de brieven van werknemers- en werkgeversorganisaties. Daarbij is aangegeven dat er geen extra loonruimte beschikbaar wordt gesteld.

Invloed van de kabinetswissel

Met de val van het kabinet is de kans op extra financiële middelen op korte termijn zeer klein geworden. Het vormen van een nieuw kabinet zal waarschijnlijk nog geruime tijd in beslag nemen.

Akkoorden in andere onderwijssectoren

Inmiddels zijn er in andere onderwijssectoren al akkoorden gesloten. Daarom gaan we in de komende tijd met de werkgevers en andere vakbonden om tafel zitten om te onderzoeken of vergelijkbare afspraken ook voor onze sector kunnen worden gemaakt. Ondanks de zomervakantie zullen de cao-onderhandelingen dus gedeeltelijk doorgaan. We willen deze periode benutten om de dialoog voort te zetten.

Ledenraadpleging

Een ledenraadpleging over mogelijke acties – waarover wij in ons vorige bericht spraken – is op dit moment (nog) niet opportuun.

Schoolleiders, we houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen en informeren jullie tijdig over eventuele verdere stappen. Voor nu wensen we iedereen in onze mooie sector een ontspannen en plezierige vakantie toe. Geniet van jullie welverdiende rust!