Zomerlezen met André Kuipers

André Kuipers heeft de actie Zomerlezen met Kinderzwerfboek gelanceerd door met een koffer vol zwerfboeken een bezoek te brengen aan OBS De Sterrenwachter in Alkmaar. Het doel is dat kinderen ook tijdens de zomervakantie blijven lezen.

Na de start bij ‘Zwerfboekstation’ De Sterrewachter zal de zwerfkoffer van André Kuipers een rondreis maken door Nederland. Ieder kind kan een boek uitzoeken om te lezen, en de zwerfboekkoffer aanvullen met een ander boek voor andere kinderen. De zwerftocht van de koffer is te volgen op www.kinderzwerfboek.nl met de zwerfcode: MNZMW.

De bedoeling van de actie is dat kinderen ook tijdens de zomervakantie blijven lezen. Jonge kinderen die weinig in aanraking komen met boeken, vallen tijdens de lange zomervakantie soms een of twee AVI-niveaus terug, is de ervaring van veel leerkrachten. Daarom moedigt André Kuipers, namens Kinderzwerfboek, alle kinderen aan om in de zomervakantie boeken te lezen. “Door te blijven lezen, houden kinderen beter het niveau vast waarvoor ze het hele jaar zo hard hebben gewerkt in de klas. Er gaan ook nieuwe werelden voor ze open. Ik smulde bijvoorbeeld van de sciencefiction boekjes die ik kreeg van mijn oma. Deze prachtige avonturen stonden aan de wieg van mijn eigen ruimtevaartdroom.”

Kinderzwerfboeken liggen op scholen, in wachtkamers, op kinderboerderijen en andere plekken waar kinderen komen. De boeken zijn te herkennen aan de sticker op de kaft met de tekst ‘Neem me mee!’ Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp en richt zich op aandachtswijken waar weinig boeken voorhanden zijn in de gezinnen. Er zijn 3000 Kinderzwerfboekstations in Nederland.

Links