Behoud je medewerkers

Inspiratiesessie duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning

Hoe zet je duurzame inzetbaarheid (DI) en strategische personeelsplanning in om je schoolteam toekomstbestendig te maken? Waarom is DI zo belangrijk voor jou, je team en je school? Als schoolleider wil je ervoor zorgen dat je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien, gelukkig zijn in hun werk en een passende plek hebben die aansluit bij de schoolvisie. Maar hoe doe je dat? De AVS en VfPf inspireren je graag om hier stappen in te zetten met een gratis inspiratiesessie over deze thema’s: duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning.

We organiseren de sessie over deze twee onderwerpen op diverse locaties verspreid over het land. De sessie vindt plaats op dinsdagmiddag 11 en op 18 april, van 13.00 tot 17.00 uur, zodat je kunt kiezen welke datum en locatie het beste uitkomt.

Meld je aan

Waarom is dit belangrijk voor jou, je team en je school?

Hoe behoud je medewerkers, zodat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar nieuw personeel? En hoe zorg je ervoor dat je jouw eigen DI ook op de kaart zet?

Jij als schoolleider hebt invloed op de inzet van duurzame inzetbaarheid (40 uur per jaar, cao) en strategische personeelsplanning. Ook jij kunt gratis advies inwinnen bij VfPf. Hoor alles over de mogelijkheden in deze inspiratiesessie.

Bezig zijn met duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning; hoe pak ik dat aan als schoolleider?!

Elke inspiratiesessie bestaat uit twee delen:

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid: weet jij wat dit precies inhoudt en waarom dit zo belangrijk is, voor jezelf, de medewerkers en de school? Het draagt bij aan o.a. meer werkplezier, een goed werkklimaat, lager ziekteverzuim en behoud van medewerkers (in alle leeftijden). Hoe pak je dat aan als schoolleider? Hoe ga je het gesprek aan over inzetbaarheid en vitaliteit met je medewerker? En, niet onbelangrijk, hoe staat het eigenlijk met jouw eigen DI? Jij als schoolleider kan invloed uitoefenen op de DI van jezelf en je team. Kortom, hoe geef je leiding aan DI en welke leiderschapsstijl is daarbij wenselijk?

Deskundige adviseurs van VfPf nemen je mee in een praktische aanpak op duurzame inzetbaarheid, een gedegen plan dat aansluit bij jouw schoolvisie. Diverse tools (o.a. Dialoogkaart en Bedrijfsscan) helpen je om het gesprek aan te gaan op jouw school.

De bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders die op zoek zijn naar (meer) inspiratie en handvatten om hun scope op het inzetbaarheidsvraagstuk te verbreden. Er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Strategische personeelsplanning

Heb je je dreamteam in huis en is dit team klaar voor de toekomst? Of kom je tekort en heb je nog nieuwe collega’s nodig met misschien ook andere kwaliteiten? Waar haal je die nieuwe collega’s vandaan in een krappe arbeidsmarkt? Welke oplossingen zijn er te bedenken om de continuïteit en kwaliteit van de lessen voor je leerlingen te blijven borgen? Wij geven je advies en maken samen een doorkijk naar de stoelen en smoelen (met de benodigde kwaliteit) voor de 3 tot 5 jaren die voor je liggen. Dit doen we met behulp van instrumenten specifiek voor de sector PO. Je komt te weten waar er per functiegroep gaten in je toekomstige dreamteam ontstaan en aan welke knoppen je kunt draaien die naar andere scenario’s en oplossingen leiden. En je ontdekt dan ook of deze scenario’s binnen je begroting passen.

Meld je aan voor 18 april

Assen op 18 april Zutphen op 18 april Den Bosch op 18 april Rotterdam op 18 april Woerden op 18 april Amsterdam op 18 april
PlaatsDatumLocatieAdresgegevens locatie
Assen18-aprPeople@places AssenStationsplein 10, 9401 LB Assen
Zutphen18-aprFletcher Hotel ZupthenDe Stoven 37, 7206 AZ Zupthen
Den Bosch18-aprVan der Valk Hotel NulandRijksweg 25, 5391 LH Nuland
Rotterdam18-aprFlexLoungeCypreslaan 3, 2908 LT Capelle a/d IJssel
Woerden18-aprHofclub WoerdenZaagmolenlaan 4, 3447 GS Woerden
Amsterdam18-aprAmsterdam Art CenterDonauweg 23, 1043 AJ Amsterdam

Elke bijeenkomst is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een no show fee (niet komen opdagen) van 25 euro. Ben je onverwachts verhinderd? Meld het uiterlijk 2 dagen van tevoren via netwerk@avs.nl