Hoe staat het met de schoolleider?

Wat zijn de belangrijkste trends en kansen uit de Staat van de Schoolleider? Hoe verbind je die aan thema’s uit de Staat van het Onderwijs? Wil je daarover in gesprek met collega’s, kom dan naar de workshop van de Staat van de Schoolleider op het congres van de Onderwijsinspectie, de Staat van het Onderwijs, op woensdag 10 mei in DeFabrique in Utrecht.

In samenwerking met schoolleiders uit het po en vo organiseren de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de VO-raad tijdens het congres ‘de Staat van het Onderwijs’,  de workshop ‘De staat van de schoolleider 2023’. Tijdens deze sessie gaan deelnemende schoolleiders, bestuurders en beleidsmakers met elkaar in gesprek over thema’s uit de factsheet van de Staat van de Schoolleider, die op 10 mei wordt gepresenteerd. Samen halen we goede praktijkvoorbeelden en inspirerende ideeën op om het schoolleiderschap in het primair- en voortgezet onderwijs verder te versterken. De thema’s waarover we aan de gesprekstafels discussiëren zijn: het schoolleiderstekort, professionalisering, begeleiding starters en samenspel schoolleiding en bestuur.

Op 10 mei presenteert inspecteur-generaal van het Onderwijs Alida Oppers ook De Staat van het Onderwijs. De thema’s uit de Staat van de Schoolleider koppelen we aan soortgelijke thema’s uit de Staat van het Onderwijs.

Meer informatie