BNR Nieuwsradio vroeg zich op 7 juli af of scholen tijdens het WK leerlingen en werknemers vrij zouden moeten geven of accepteren dat ze later op school komen door de (soms) late wedstrijdtijden. AVS-voorzitter Van Haren gaf aan dat scholen al aan het begin van het schooljaar hun lestijden en vakantieplanning rond hebben en dat zij zich daar normaalgesproken gewoon aan houden. “Zomaar extra vrij geven kan dus niet en zullen scholen ook zomaar niet doen. Verder is het de verantwoordelijkheid van de ouders om hun kinderen al dan niet op tijd naar bed en op tijd naar school te laten gaan.” 

Van Haren ontkrachtte op 4 juli in De Gelderlander de stelling dat leraren minder afwijkend gedrag accepteren en kinderen daarom sneller als ADHD’er aanmerken. Volgens Van Haren krijgen leraren juist steeds meer te maken met afwijkend gedrag in hun klas door Passend onderwijs. De AVS-voorzitter wijdt het feit dat tegenwoordig meer kinderen Ritalin krijgen vooral aan de medische mogelijkheden die in de voorbije jaren zijn toegenomen. “Wij maken ons ook zorgen om het toenemend Ritalingebruik. Aan de andere kant: je merkt wel dat kinderen er rustiger van worden en zich beter kunnen concentreren. Als het helpt, waarom zou je het niet gebruiken, vinden veel mensen in het onderwijs.” Van Haren pleit wel voor onderzoek naar de oorzaak van het toenemend aantal ADHD-gevallen.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws