Drie scholen mogen zich winnaar noemen in de Nationale eTwinning competitie. De prijsuitreiking vond plaats op 7 oktober in het EYE Film Museum in Amsterdam.

In de categorie meest succesvolle project ging de prijs naar ‘Care2Feed’ van de Christelijke scholengemeenschap Willem van Oranje uit Oud-Beijerland. Vmbo-leerlingen voeren in het langdurende project tijdens diverse vakken verschillende taken uit over een actueel maatschappelijk probleem. Het project toont aan dat integratie van vakken in het curriculum heel goed mogelijk is. Het Hervormd Lyceum West uit Amsterdam won het meest innovatieve eTwinning project. In hun wiskundeproject werken leerlingen en docenten samen met hun partnerlanden aan praktische eindproducten, zoals een docentenhandleiding, dvd en een bordspel.

Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs, die de jury heeft uitreikt aan het project ‘Rode duivels vs. Oranje’ van basisschool De Hoeksteen uit Enkhuizen. Het is een kort communicatieproject dat uit een online game bestaat waarbij twee groepen uit België en Nederland een presentatie geven over hun land via Skype of Google Hangouts.

Via eTwinning vinden meer dan 300.000 leraren in Europa elkaar en werken hun leerlingen samen met behulp van ict. De gratis online community www.etwinning.net is bedoeld voor iedereen die verbonden is aan een basisschool, middelbare school of het mbo. Doel is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier.

Links

Gerelateerd nieuws