Wikiwijs vernieuwd

De nieuwe versie van Wikiwijs – het online platform voor leerkrachten om open, digitaal leermateriaal te zoeken, gebruiken, maken en delen – is sinds half november beschikbaar. Het zoeken naar leermateriaal is vereenvoudigd en ook docenten uit het hoger onderwijs kunnen nu leermateriaal delen.

De nieuwe versie van Wikiwijs stelt leerkrachten in staat meer te doen met open leermateriaal. Een van de verbeteringen is dat slimmer wordt omgegaan met zoekopdrachten. De nieuwe zoekbalk zorgt voor een intelligente analyse van ingevoerde zoekwoorden, zodat er automatisch een fi ltering op zoekresultaten plaatsvindt. Daardoor komen gebruikers sneller bij gewenst materiaal terecht. Ook de presentatie van de resultaten verandert. De zoekresultaten zijn voortaan opgesplitst in leermaterialen en informatiebronnen (losse afbeeldingen, audio en teksten), waarmee het voor leerkrachten makkelijker wordt om direct inzetbaar leermateriaal voor lessen te vinden. De nieuwe functionaliteiten zijn gebaseerd op reacties uit het onderwijsveld en bevindingen uit het jaarlijkse Wikiwijs- gebruikersonderzoek. Met de nieuwe versie voorziet het platform beter in de toenemende behoefte van leerkrachten om gebruik te maken van open leermateriaal. Alleen al het aantal downloads, ruim 233.000 tot en met oktober 2011, verdubbelde in vergelijking met 2010. Ook zijn er steeds meer partijen in het onderwijsveld die hun leermateriaal beschikbaar maken via Wikiwijs. Bijna de helft van alle leerkrachten maakt zelf leermateriaal en 78 procent is bereid om het materiaal te delen met anderen. 

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.