Wijzer in geldzaken: omgaan met geld in lesprogramma opnemen

Wijzer in geldzaken, een initiatief van het Ministerie van Financiën, pleit ervoor dat financiële educatie een vast onderdeel wordt in het toekomstige onderwijsprogramma. De uitkomsten van de discussie hierover wil zij als advies meegeven aan het Platform Onderwijs2032.

Uit een peiling van Wijzer in geldzaken onder Nederlandse ouders blijkt dat 76 procent vindt dat de school medeverantwoordelijk is om hun kinderen te leren omgaan met geld. Een peiling onder 400 leraren die lesmateriaal van Wijzer in geldzaken hebben besteld, laat zien dat 79 procent het een (zeer) goed idee vindt om leren omgaan met geld structureel op te nemen in het onderwijsprogramma.

Wijzer in geldzaken vindt dat leren omgaan met geld een thema moet worden dat meerdere vakgebieden aan elkaar verbindt. Zij roept onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen op mee te discussiëren over dit onderwerp via www.onderwijs2032.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.