Wie van deze drie wordt de ‘Schoolleider van Jaar 2022’?

Om goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en te belonen, organiseert de AVS de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’. Tijdens het AVS Schoolleiderscongres op 18 maart 2022 kiezen de deelnemers wie van de Top 3 de uiteindelijke winnaar wordt en de opvolger van Margreet van Iterson die de prijs in 2021 won. Een vakjury bestaande uit collega-schoolleiders heeft uit de zeven genomineerden een Top 3 bekend gemaakt (in willekeurige volgorde).

Ilse Wielockx, directeur Wereldwijs

“We moeten trots zijn op onszelf en onze school! Ik heb daarom onder meer de organisatiestructuur aangepast, waardoor de input vanuit de werkvloer komt. Collega’s kiezen op welk vlak ze willen participeren in een didactisch, pedagogisch of betekenisvol ontwerp. Hieruit generen wij ideeën, die binnen het schoolplan passen. Het leidinggeven aan innovatie vind ik heerlijk.”

Petra van Dam, directeur Heer Bokkel College

“Mijn streven is om onderwijs op maat aan te bieden binnen het havo-profiel aan jongeren met een stoornis zoals ADHD of angsten. Belangrijk is dat deze jonge mensen niet behandeld worden alsof ze ‘speciaal’ zijn. Zodra ze volwassen zijn, moeten ze immers ook gewoon mee doen in deze maatschappij. Het meest innovatieve wat ik gedaan heb, is dat ik na de eerste lockdown een pilot gestart ben, waarbij leerlingen de ruimte krijgen om online lessen te blijven volgen om hun welbevinden te vergroten.”

Marleen de Kleijn, directeur Het Startpunt

“De kinderen in onze wijk zijn niet geboren in een gouden kribje. Zij moeten vaak harder knokken en zullen later meer obstakels tegenkomen. Ik wil dat deze kinderen dezelfde kansen hebben als alle andere leeftijdsgenootjes. Daar kom ik ‘s morgens mijn bed voor uit.”

Meestemmen?

Heb jij al jouw favoriet op het oog? Je kunt je stem uitbrengen tijdens het AVS-Congres op 18 maart: www.avs.nl/congres. Ook kun je nu al schoolleiders opgeven die volgens jou de titel ‘Schoolleider van 2023’ meer dan waard zijn: www.avs.nl/verkiezing