Werkverdelingsplan: wat vind jij ervan?

Wat vind jij van het werkverdelingsplan? Is het voor jou werkbaar of juist niet? Meld je aan voor de focusgroep van het Arbeidsmarktplatform PO om hierover te sparren. Het werkverdelingsplan viert inmiddels zijn vijfde verjaardag; hoogste tijd voor een evaluatie!

Het Arbeidsmarktplatform PO gaat onderzoeken, mede in opdracht van AVS, hoe scholen het werkverdelingsplan vormgeven, welke afspraken ze erin maken en hoe het in de praktijk werkt. Ook neemt het expertisecentrum op het gebied van de arbeidsmarkt de pauzeregeling onder de loep – en deelt het goede voorbeelden. Een belangrijk onderdeel is de ervaring uit de praktijk van onderwijsprofessionals met verschillende functies.

Bij de Helpdesk van AVS (helpdesk@avs.nl) komen elk jaar veel vragen binnen over het werkverdelingsplan. Meestal zijn dat praktische vragen, maar relatief vaak gaat het over de interpretatie van de tekst van de CAO PO: de verschillende bonden leggen sommige aspecten toch net even anders uit. Een veel voorkomende vraag is die over (de invulling van) de opslagfactor, een begrip dat maar kort in de CAO PO heeft gestaan, maar dat is blijven hangen. AVS vindt het belangrijk dat de CAO PO goed werkbare regelingen bevat. Daarom zijn we heel benieuwd naar wat schoolleiders vinden (van de praktische toepassing) van het werkverdelingsplan en roepen we jullie op om deel te nemen aan een focusgroep van het Arbeidsmarktplatform PO. Meld je aan voor de focusgroep.

Link