Zaterdag 9 februari bestond het werkdrukakkoord in het primair onderwijs een jaar. OCW lanceerde daartoe een visual en een Slobcast, een video over de aanpak tegen werkdruk, op vrijdag 8 februari. Ook is minister Slob die vrijdagochtend te gast geweest bij het tv-programma Goedemorgen Nederland van WNL om het over het eenjarige bestaan te hebben.

In de Slobcast van 15 minuten schoven de schoolleider van SWS Balans samen met een leraar aan om het te hebben over hun aanpak tegen werkdruk. Deze gaat over een doordachte inzet van ict in het onderwijs, zodat leraren beter onderwijs op maat kunnen geven aan leerlingen.

In Goedemorgen Nederland van WNL werd stilgestaan bij hoe het werkdrukakkoord in elkaar steekt (de hoeveelheid geld dat er structureel beschikbaar is, het voeren van het goede gesprek et cetera) en er werd ingegaan op enkele voorbeelden van de inzet van de middelen. Ook lanceerde de minister in het programma een visual, met in het kort de praktische punten van het werkdrukakkoord op een rijtje en de gekozen oplossingen door scholen ter inspiratie. Daarbij baseert de minister zich onder andere op een eerdere peiling van de AVS. De visual is te vinden op de Facebookpagina van het ministerie van OCW.

Het werkdrukakkoord is afgesloten met alle sociale partners, waaronder de AVS.

Links

Gerelateerd nieuws