Eigen website onderwijsregio’s

De onderwijsregio’s, een regionale samenwerking in het onderwijsveld bedoeld om de personeelstekorten terug te dringen, krijgen steeds meer gestalte. Vorige week ging de website onderwijsregio.nl live. Hier vind je informatie over bestaande en nieuwe onderwijsregio’s en over relevante thema’s zoals de subsidieregeling. AVS volgt de ontwikkelingen rondom de onderwijsregio’s op de voet.

AVS vindt het belangrijk dat schoolleiders goed op hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom de onderwijsregio’s en hun besturen bevragen over de stand van zaken binnen de eigen regio. Voor nieuws en ontwikkelingen kun je natuurlijk altijd bij AVS terecht, maar nu ook dus op de website van de onderwijsregio’s zelf.

Deze site is in basis klaar, maar wordt de komende tijd verder uitgebouwd. Zo krijgt de kennisbank in de loop van 2024 vorm. Je vindt hier onder andere handreikingen, relevante onderzoeken, data vanuit de onderwijsregio’s, podcasts en video’s. Verder komt op de website het laatste nieuws te staan en een ‘dashboard onderwijsarbeidsmarkt’ waar je cijfers en informatie terugvindt over thema’s als werkgelegenheid, personeel, arbeidsmobiliteit, scholen en lerarenopleidingen. Het kan relevant zijn voor jou als schoolleider om een kijkje te nemen op deze website. Er is hier ook een kalender in te zien met bijeenkomsten, kennisdelingssessies en andere evenementen in jouw regio.

Meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met Lianne ter Steeg, Beleidsadviseur Organisatie & Governance

E-mail: l.tersteeg@avs.nl
Telefoon: 030-2361010

Link