In verband met de wijzigingen in het toezicht moeten scholen die in 2019 in aanmerking willen komen voor het predicaat Excellent, eerst beschikken over de waardering Goed van de inspectie. Een schoolbestuur kan de betreffende school of schoolsoort hiervoor tussen 1 augustus en 30 september 2018 voordragen via het Internet Schooldossier (ISD).

Vanaf 2019 moeten scholen bij aanmelding voor het traject Excellente Scholen (en gedurende de hele looptijd van het predicaat) beschikken over de waardering Goed. Dit betekent dat een aanvraag voor een onderzoek naar Goed in tegenstelling tot eerdere jaren niet meer via de aanmelding voor het traject mogelijk is. Beschikt een school nog niet over de waardering Goed of nam deze school bij een vorig traject deel via de overgangsregeling? Dan kan het bestuur de school of schoolsoort voordragen bij de inspectie voor een onderzoek naar de waardering Goed. Als het bestuur dit doet tussen 1 augustus en 30 september 2018 via het Internet Schooldossier (ISD), dan biedt de inspectie de garantie dat de school voor de sluiting van de aanmeldingsperiode Excellente Scholen 2019 weet of zij de waardering Goed krijgt. Scholen die de waardering Goed krijgen, kunnen zich aanmelden voor het traject Excellente Scholen 2019.
Aanmelden voor het  trajectjaar Excellente Scholen 2019 is mogelijk van vrijdag 1 februari 2019 tot en met maandag 15 april 2019.

Vragen: excellentescholen@onderwijsinspectie.nl of telefoon 088-669 60 60
 

Links

Gerelateerd nieuws