Volop extraatjes tijdens AVS-congres 2012

Naast handvatten, inspiratie en reflectie die u als schoolleider of leidinggevende in staat stellen het beste uit uzelf en uw team te halen, biedt het programma van het AVS-congres ‘Lerend leiden, Leiden leren’ op 16 maart aanstaande enkele leuke extra’s, zoals het persoonlijk ontmoeten van internationale sprekers en een cartoonist die het type leider dat u bent in een karikatuur vastlegt.

Met 23 sessies over het congresthema – waaronder internationale onderwijsgrootheden als Pasi Sahlberg (Finland), Jan Bommerez (USA/België), David Hopkins (UK) en John West-Burnham (UK) –, een inleiding van AZ-directeur Toon Gerbrands en een goed gevulde informatiemarkt kan het 17e AVS-congres eigenlijk al niet meer stuk.

Toch heeft de organisatie nog wat leuke extra’s in petto. Zo kunnen bezoekers op het AVS-Plein (onderdeel informatiemarkt) spreken met AVS-adviseurs, helpdeskmedewerkers, het bestuur en leden van de ledenraad. Ook zijn de internationale sprekers regelmatig op het plein te vinden. Hun publicaties zijn daar eveneens in te zien of te bestellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een collega af te spreken op het plein. Op een plakmuur kunnen ontmoetingsoproepjes met het ouderwetse (gele) plakpapiertje geplaatst worden of via Twitter (#avscongres) geregeld worden (maak hiervoor gebruik van het – gratis – draadloos internet en log in met gebruikersnaam ‘avs’ en wachtwoord ‘congres2012’). Tot slot is cartoonist Hans-Jan Rijbering vanaf ongeveer 11.30 uur aanwezig om uw portret en het type leider dat u bent in een karikatuur vast te leggen. Loop langs en kijk in de spiegel!

Een congresdag is een combinatie van leren, inspireren, reflecteren, ontmoeten, ontspannen en genieten. Daarom wordt de centrale afsluiting van het congres verzorgd door het populaire cabaretgezelschap ‘De Gemeentereiniging’ (ook tijdens de rest van de dag aanwezig). Deze act wordt onmiddellijk gevolgd door een Drinks&Bites, waarmee alle aanwezigen de dag gezamenlijk afsluiten. Onder het genot van een goed glas wijn (of iets anders) komt een scala aan mediterrane, oosterse en Nederlandse versnaperingen en snacks voorbij, een aantal ter plaatse door koks bereid. Zo kunt u met collega’s en mede-schoolleiders de dag doornemen, napraten en netwerken voor u huiswaarts gaat. Het muzikaal entertainment tijdens deze Drinks&Bites wordt verzorgd door de band Popehead.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.