Voion richt kandidatenpool tekortvakken op

Voion, het Arbeidsmarkt en opleidingsfonds voor het vo, heeft met Meesterbaan een gratis kandidatenpool tekortvakken opgericht om het makkelijker te maken voor (toekomstige) leraren en vo-scholen om elkaar te vinden en vacatures te vervullen. Werkgevers kunnen de Kandidatenpool tekortvakken vanaf nu bekijken via MeesterBaan.
 
Landelijk gezien is er een lerarentekort voor de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Engels, Duits, Frans en klassieke talen. Het is van belang dat er meer leraren voor deze vakken worden opgeleid. Via de Kandidatenpool tekortvakken worden extra leraren geworven die met hun achtergrond de juiste bevoegdheid kunnen halen.  
 
Kandidaten
In de Kandidatenpool kunnen werkzoekende leraren met een bevoegdheid in een tekortvak zich inschrijven. Ook leraren (in spe) die de ambitie hebben om les te gaan geven in een tekortvak en zij-instromers die een bevoegdheid in een tekortvak willen halen, kunnen zich aanmelden. De Kandidatenpool tekortvakken is er voor:
– Leraren met een bevoegdheid in een tekortvak;
– Leraren met een bevoegdheid in een overschotvak en de bereidheid om een bevoegdheid in een tekortvak te behalen;
– Leraren basisonderwijs die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen;
– Zij-instromers die een bevoegdheid in een tekortvak willen behalen.
 
Er is een aantal strenge selectiecriteria om tot de pool toegelaten te worden.
 
Gratis gebruik Kandidatenpool
Zowel werkgevers als (toekomstige) leraren kunnen gratis gebruik maken van de Kandidatenpool. In de Kandidatenpool kunnen scholen het volledige profiel met cv en motivatie van de kandidaten inzien. De werkgever kiest de kandidaat die het beste bij de organisatie past en neemt zelf contact op.  Tot en met juni 2017 kunnen kandidaten zich inschrijven in de pool op MeesterBaan.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.