Vijf leuke ideeën om je team te verrassen op de Dag van de Leraar

We willen zo goed mogelijke kwaliteit van onderwijs bieden. Goede schoolleiders zijn daarin cruciaal, maar waar ben je zonder goede leraren? Dinsdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Hoe laat jij je team weten hoe blij je met ze bent? Zet jij jouw leraren in het zonnetje die dag? Om je een beetje op weg te helpen, delen we hierbij vijf leuke ideeën.

 1. Deel stekjes uit

Van kruidenplant tot cactus: groen doet goed! Het ontspant, zorgt voor een beter klimaat en verse dosis zuurstof. Voor elk teamlid is ongetwijfeld een geschikt plantje te vinden met daarbij een grappige boodschap.

 1. Verander je overleg in een high tea

Eindeloos vergaderen vindt niemand leuk. Maar wat als je die meeting als goede smoes gebruikt om jouw leraren een leuke high tea aan te bieden met gebakjes, sandwiches en een tomatensoepje, dan is het een keer een feestje.

 1. Compliment-cadeautjes

Koppel een kleinigheidje aan een compliment en je hebt ineens een briljant cadeautje. Ter inspiratie:

 • Compliment: Jouw dromen leiden tot grootse ontwikkelingen + een tof notitieblok om alle nieuwe ingevingen in te noteren. Ideaal voor de creatievelingen in je team.
 • Compliment: Uit de grond van jouw hart ontstaan de mooiste dingen. Misschien dat combineren met een potje aarde en wat zaadjes. Leuk voor die collega die nooit een blad voor zijn mond neemt.
 • Compliment: Jij bent ons stralend middelpunt, doe daar een geurkaars bij als cadeautje voor die sociale leraar die altijd positief is.
 • Compliment: Bij jou is iedereen in goede handen combineren met een doosje handcrème. Lief voor die zorgzame collega uit je team
 • Compliment: Je bent goud waard! Leuk te combineren met chocolaatjes die in een gouden wikkel zitten.
 • Compliment: Je bruist van energie. Combineren met een bruisbal voor in bad.
 1. Stoelmassage voor je team

Regel dat er deze middag voor elke leraar 15 minuten stoelmassage op het programma staat. Jij vist zelf de leraar uit de les en neemt het even over.
 

 • Heb jij een leuk idee?
  Laat het ons weten via social media met @schoolleider via LinkedIn, Twitter en Facebook. De leukste reacties komen in KADER.