Vicevoorzitter Ingrid Doornbos stelt zich niet verkiesbaar voor tweede termijn

Op 1 september 2022 loopt de bestuurstermijn van vicevoorzitter Ingrid Doornbos af. Zij heeft besloten zich niet verkiesbaar te stellen voor haar tweede termijn. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat zij zelf weer terug de schoolbanken in. “Bij de AVS heb ik een boeiende, mooie en leerzame tijd gehad. Samen hebben we veel bereikt. Ik ga verder met een studie die ik graag en al lang wil volgen en afmaken, namelijk theologie. In 2019 heb ik naast mijn baan bij de AVS hier al een begin mee gemaakt. Nu pak ik de draad weer verder op”, aldus Ingrid.

Ingrid heeft veel betekend voor de AVS. Zo is mede dankzij haar inzet het schoolleiderstekort hoog op de agenda gekomen in Den Haag. De recent aangetreden voorzitter Karin Straus heeft veel waardering voor Ingrid, zowel voor haar professionele inzet en als mens: “Ingrid heb ik leren kennen als een energieke en stevige medestrijder voor de schoolleiders. Zeer gepassioneerd en betrokken heeft zij het diverse pallet aan onderwerpen waar de schoolleiders mee te maken hebben stevig op de kaart gezet. Onze samenwerking is helaas van korte duur. Ik had graag gezien dat we meer tijd samen hadden gehad en tegelijkertijd gun ik Ingrid van harte dat ze de tijd neemt voor haar eigen ontwikkeling en daarin haar hart volgt.”

Binnenkort neemt Ingrid afscheid van haar collega’s, een aantal samenwerkingspartners met wie zij nauw heeft samengewerkt en uiteraard van de Ledenraad. “We kijken terug op een prettige samenwerking met Ingrid. Haar gedrevenheid en haar zakelijkheid hebben de organisatie doelmatiger gemaakt. De Ledenraad heeft deze inbreng zeer gewaardeerd”, zegt Frank Koelen, voorzitter van de Ledenraad.

De AVS neemt komende zomerperiode de tijd om samen met de werkorganisatie en de Ledenraad te onderzoeken hoe deze rol van vicevoorzitter verder wordt ingevuld. Meer informatie hierover zal naar verwachting in het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar verschijnen. In de september -editie van Kader blikken we met Ingrid terug en met Karin vooruit. Karin Straus: “Veranderende behoeften van leden en vernieuwing in het personeelsbestand bieden ook de kans om de AVS nog slagvaardiger en efficiënter te organiseren. Ondanks dat ik Ingrid zeer ga missen, zie ik met vertrouwen de toekomst tegemoet.”