Begin 2011 hebben enkele scholen niet op tijd hun bekostiging ontvangen. Een verandering in het betalingsverkeer was de oorzaak.

Na de invoering van de Single Euro Payment Area in april 2010, voeren banken incidenteel een naam-/nummercontrole uit. Zij controleren dan of de tenaamstelling van een instelling die geld moet ontvangen, bij een bank exact gelijk is aan de tenaamstelling die de betalende organisatie hanteert. Als die gegevens niet corresponderen stort de bank het geld terug naar de rekening van de betalende partij. Begin 2011 is dit enkele malen voorgekomen met vervelende gevolgen voor sommige scholen.

Als het nogmaals gebeurt kan een bestuur dit melden bij het Informatiecentrum onderwijs (Ico). DUO zorgt er dan voor dat het geld binnen een week alsnog naar de betrokken instelling(en) wordt overgemaakt en treft maatregelen om de problemen met de tenaamstelling op te lossen.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders