Staatssecretaris Sander Dekker onderzoekt de mogelijkheid of schoolbesturen zich niet langer verplicht hoeven aan te sluiten bij het Vervangingsfonds. Dekker zegde dit woensdag 23 april toe in een debat in de Tweede Kamer.
 
Dekker stelt wel een aantal eisen, voordat de wettelijke verplichting mogelijk afgeschaft wordt: er moeten effectieve prikkels voor goed personeelsbeleid zijn, de vervanging van leerkrachten moet goed geregeld zijn en er moet rekening gehouden worden met de beperkte schaal binnen het primair onderwijs.
Niet alleen de kosten voor de verplichte aansluiting, maar ook de belemmering voor een actief verzuimbeleid zijn nadelen die hij in overweging neemt. Hiervoor wil hij voor het einde van het jaar komen tot een oplossing. Dekker onderzoekt met name hoe voorkomen kan worden dat kleine schoolbesturen opeens voor onevenredig hoge kosten komen te staan.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws