236 Kandidaten in de leeftijd 22 tot 82 jaar doen mee aan de verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan van het ABP.  Iedereen die op 1 maart 2014 pensioen bij ABP opbouwt of een ABP-pensioen ontvangt, kan van 11 tot en met 28 maart via www.abp.nl/medezeggenschap  stemmen.

Actieve deelnemers kunnen kiezen uit 123 kandidaten,  pensioengerechtigden  uit 113 kandidaten. In het Verantwoordingsorgaan is plek voor 19 actieve deelnemers, 13 pensioengerechtigden en 16 vertegenwoordigers van werkgevers. Deze laatste groep komt er niet via verkiezingen in. Het Verantwoordingsorgaan heeft een adviestaak, maar draagt daarnaast de vijf onafhankelijke leden van de Raad van Toezicht bindend voor. Ook beoordeelt het Verantwoordingsorgaan jaarlijks het bestuur.
 
De lijst van mensen die zich beschikbaar hebben gesteld voor de verkiezingen is te zien op www.abp.nl/medezeggenschap. Er staan ook vakbondslijsten bij, de AVS is aangesloten bij het Ambtenarencentrum.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Reden voor alertheid, maar scholen kunnen open zonder nieuwe maatregelen

  • VO-raad vraagt OMT-advies over ventilatie

  • E-mailservice ‘Regelingen OCW’ gestopt per 1 augustus 2020

  • Wijzigingen onderzoekskaders inspectie